Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus priemiestyje išlaisvintas įkaitu laikytas deimantų pirklys iš Izraelio (papildyta 13.53 val.)

Pirmadienį Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) Organizuoto nusikalstamumo tyrimo (ONT) padaliniai gavo Izraelio atstovybės Maskvoje policijos atašė pranešimą dėl Izraelio piliečio neteisėto laisvės atėmimo ir turto prievartavimo Lietuvos Respublikoje.
Įkaitas
Įkaitas / Photos.com

Kaip praneša Policijos departamentas, gautais duomenimis, Izraelio pilietis turėjo būti neteisėtai laikomas Vilniaus priemiestyje, galimai viename iš įtariamųjų namų ir iš jo buvo reikalaujama didelė pinigų suma.

Pagrobėjai iš nukentėjusiojo reikalavo, kad šis iš giminaičių Izraelyje ir Rusijoje surinktų apie 160 tūkst. litų (57 tūkst. JAV dolerių) bei juos pervestų į jų nurodytas sąskaitas.

LKP ONT padalinių pareigūnai, operatyviai reaguodami į pranešimą, bendradarbiaudami su Izraelio policijos atašė ir vienu iš Lietuvos komercinių bankų, per kelias valandas nustatė ir sulaikė du Lietuvos Respublikos piliečius, įtariamus šio nusikaltimo organizavimu bei padarymu. Izraelio pilietis buvo sėkmingai išlaisvintas, jo sveikatai žalos nepadaryta.

LKPB pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės turto prievartavimo ir neteisėto laisvės atėmimo. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja ir jį organizuoja Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

Papildyta 13.53 val.: Kaip praneša Izraelio naujienų portalas ynetnews.com, Lietuvoje buvo pagrobtas deimantų pirklys, į mūsų šalį atvykęs verslo reikalais.

Pasak Izraelio žiniasklaidos, deimantų pirklį praėjusią savaitę pagrobė trys nusikaltėliai, kurie pareikalavo 60 tūksta. JAV dolerių išpirkos.

Verslininkas paskambino savo draugei į Izraelį ir paprašė surinkti pagrobėjų reikalaujamą sumą. Moteris apie įvykį pranešė policijai, Izraelio pareigūnai visą turimą informaciją perdavė mūsų šalies policijai ir verslininkas buvo išlaisvintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius