Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus rajone rastas nušautas vyras (papildyta 19.17 val., nuotraukos, video)

Vilniaus rajono policija pradėjo aiškintis mįslingą įvykį, per kurį dviem šūviais į galvą buvo nušautas vyras. Nustatyta, kad tai Latvijos pilietis, verslininkas. Pareigūnai neatmeta, kad tiriant šį nusikaltimą gali prireikti Latvijos policijos pagalbos.
Policijos pareigūnai įvykio vietoje
Nušauto vyriškio „Range Rover“ automobilis rastas nuvažiavęs nuo kelio. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Riešė

Pirminiais duomenimis, apie 9.20 val. Vilniaus rajono policija gavo pranešimą, kad  Didžiojoje Riešėje rastas nuvažiavęs nuo kelio automobilis Range Rover (pagamintas 2006 m.). Automobilis nuo kelio buvo nuvažiavęs apie 30 m, jo variklis buvo užvestas.

Prie mašinos vairo rastas vyriškis su dviem šautinėmis žaizdomis galvoje. Dar gyvą sužeistąjį greitosios pagalbos medikai skubiai išvežė į ligoninę.


Žiūrėti Vilniaus r. nušautas žmogus didesniame žemėlapyje

Nustatyta, kad automobilis priklauso išperkamosios nuomos bendrovei, o juo naudojosi A.M. (gim. 1958 m.).

Pirminiais duomenimis, į ligoninę nuvežtas vyras gali būti Latvijos pilietis. Tikslesnius jo duomenis dar aiškinasi Vilniaus rajono policija.

Papildyta 10.25 val. Vežamas į ligoninę vyras mirė. Pasak medikų, panašu, kad jam į galvą šauta iš nugaros.

Įvykio vietoje dirba policija.


Žiūrėti Vilniaus r. nušautas žmogus didesniame žemėlapyje

Papildyta 12.06 val.: Automobilis, kuriame buvo nušautas žmogus, rastas Didžiosios Riešės pakraštyje, visai greta judraus kelio Vilnius–Utena. Laukuose stovintis Range Rover nuo kelio yra labai gerai matomas. Toje vietoje kilometrų žymeklis žymi, kad nusikaltimas įvykdytas tryliktame kilometre nuo Vilniaus.

Vos už kelių metrų nuo automobilio, kuriame rastas nušautas žmogus, stovi gyvenamieji namai. Policija bendrauja su jų gyventojais, bandydama nustatyti tikslų nužudymo laiką. Atrodo, kad į vyriškį šauta penktadienio rytą.

Viena vietos gyventoja, išgirdusi, kas atsitiko, sakė, kad iš ryto girdėjo kažkokį keistą garsą, tarsi nedidelį bumbtelėjimą. Tačiau tuo metu ji tam didelės reikšmės nesuteikė.

VIDEO: Vilniaus r. nušautas žmogus

Nusikaltėlių paiešką pradėjusi policija į įvykio vietą atsivežė ir tarnybinį šunį. Tačiau jis pareigūnų toli nenuvedė. Gali būti, kad iš karto po nusikaltimo žudikas sėdo į kitą automobilį ir išvažiavo.

Įvykio vietoje prieš pietus dirbo ne tik Vilniaus rajono policijos pareigūnai, bet ir Vilniaus apskrities kriminalinės policijos sekliai, Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai, įkalčius rinko policijos ekspertai.

Policija teigia, kad tiria kelias įvykio versijas, tačiau jų kol kas neatskleidžia.

Papildyta 12.53 val.: Policija įtaria, kad nušautas žmogus gali būti verslininkas, gyvenęs Didžiosiojoje Riešėje, Parko g. Pareigūnai ieško jo artimųjų, kad šie galėtų oficialiai atpažinti kūną arba paneigti šią versiją.

Parko g. yra visai greta vietos, kurioje rastas nuo kelio nuvažiavęs automobilis.

15min.lt žiniomis, įvykio vietą apžiūrėję pareigūnai kol kas nerado ginklo, iš kurio žmogus nušautas. Todėl manoma, kad ginklą žudikas išsivežė su savimi.

Planuojama, kad nusikaltimo tyrimas iš Vilniaus r. policijos bus perduotas Vilniaus apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybai. Taip pat manoma, kad tyrimą kuruoti turėtų Vilniaus apygardos prokuratūra.

Papildyta 19.17 val.: Nužudymą tiriantys pareigūnai teigia jau neabejojantys, kad nušautas Latvijos pilietis A.M. (gim. 1958 m.). Pastaruosius porą metų jis legaliai gyveno Lietuvoje.

Pareigūnai jau nustatė, kad latvis gyveno Didžiojoje Riešėje. Namas, kuriame jis gyveno, yra visai greta nusikaltimo vietos. Tačiau pareigūnai teigia, kad namas priklauso kitam latviui. Po nužudymo jis liko stovėti tuščias.

Jokių latvio artimųjų šiuo metu Lietuvoje nėra. Jie išvykę į Latviją.

Oficialiai teigiama, kad nušautasis buvo verslininkas. Tačiau versija, kad nužudymas susijęs su Lietuvoje vykdomu verslu, kol kas pareigūnams neatrodo labai įtikinama. Neatmetama, kad, greičiausiai, nužudymas gali būti susijęs su kažkokiais įvykiais vyriškio gimtinėje. Todėl neatmetama, kad mūsų šalies tyrėjai jau artimiausiu metu prašys Latvijos policijos pagalbos tiriant šį nusikaltimą.

„Galima sakyti, kad nusikaltimą įvykdė profesionalas. Šauta iš arti į pakaušį, bet žudikai nebūtinai sėdėjo automobilyje. Gali būti, kad jis stovėjo greta. Kaip buvo iš tiesų, aiškinasi ekspertai“, - teigia 15min.lt šaltiniai, neneigdami, kad nusikaltimą galima įvardinti kaip užsakomąją žmogžudystę.

Nors nušautas vyriškis iki šiol Lietuvos kriminalinės policijos pareigūnams nebuvo žinomas, dėl kažkokių finansinių nesusipratimų juo ne taip seniai buvo susidomėjusi ekonominė policija. Daugiau jokių duomenų apie galimą latvio kriminalinę praeitį Lietuvoje neturimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius