Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 03 29 /16:57

Vilniaus senamiestyje, Pilies gatvėje, kilo gaisras restorano pastate: visi evakuoti

Sostinės senamiestyje – ugniagesių sujudimas dėl gaisro, kilusio Pilies gatvės pradžioje esančiame pastate, kuriame įsikūręs restoranas „Grey“. Iš dviejų aukštų užeigos teko evakuoti tiek personalą, tiek lankytojus. Tiksliau, visi saugumo sumetimais iš pastato į lauką išėjo patys.
Vilniaus senamiestyje, Pilies gatvėje, kilo gaisras restorano pastate
Gaisras Vilniuje / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pranešimas apie šį įvykį gautas trečiadienį 16.30 val.

„Ką tik atvažiavo du ugniagesių automobiliai ir viena greitoji“, – 15min pranešė įvykio liudininkė Laura.

Tuo metu liudininkas Valdemaras svarsto: „Kaip supratau, kažkas su ventiliacijos sistema ten, tai nieko labai rimto nenutiko.“

Valdemaro Šukštos nuotr./Gaisras Vilniuje
Valdemaro Šukštos nuotr./Gaisras Vilniuje

Pilies gatvės 2-uoju numeriu pažymėtame pastate per du aukštus yra įsikūręs „Grey“ restoranas. Dūmai veržėsi iš pastato mansardos.

15min fotoreporteris Vidmantas Balkūnas pranešė, kad įvykio vietoje dirbo iš visų 5 ugniagesių gelbėtojų ekipažai. Buvo ne tik autocisternų, bet ir autokopėčių bei gelbėtojų štabo automobiliai.

Po kelių dešimčių minučių nuo iškvietimo pilki dūmai vis dar kilo nuo stogo. Tačiau greitai paaiškėjo, kad gaisras nebeplinta. Ugniagesiai mėgino nustatyti jo židinį.

Eismas gretimoje Barboros Radvilaitės gatvėje vyko be sutrikimų, nekalbant apie vairuotojus, kurie tyčia pristabdo iš smalsumo, kas dedasi. Ties įvykio vieta sustojo ir nemažai smalsių pėsčiųjų.

Restorano „Grey“ administratorius 15min pranešė, kad sujudimas kilo suveikus priešgaisrinei signalizacijai. Ji įsijungė detektoriams užfiksavus patalpose dūmus. „Tuo metu lankytojų turėjome tik prie kelių staliukų. Jų paprašėme saugumo sumetimais išeiti į lauką. Drauge iš patalpų išėjo ir darbuotojai“, – sakė restorano atstovas. Jo teigimu, žmonės incidento metu nenukentėjo.

Dėl ko buvo uždūmintos patalpos, administratorius negalėjo pasakyti, tai dar aiškinasi specialistai. 15min žiniomis, viena iš versijų – virtuvėje galėjo užsidegti aliejus. Gaisro liepsnos galėjo pasiekti ir ventiliacijos konstrukcijas. Ugniagesiai išardė dalį stogo čerpių, kad galėtų galutinai įvertinti ir stabilizuoti situaciją.

VIDEO: Vilniaus Pilies gatvėje – gaisras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius