Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 24 /15:55

Vilniaus Versače vadinamam verslininkui – 3,5 metų kalėjimo

Sostinės elito verslininkas Remigijus Andriūnas nuteistas dėl sukčiavimo ir vekselių klastojimo.
R.Andriūno (dešinėje) byla teisme
Posėdžius drausmingai lankęs R.Andriūnas (dešinėje) ketvirtadienį į nuosprendžio paskelbimą neatvyko. Jo advokatas pareiškė, kad klientas nespėjo grįžti iš verslo kelionės užsienyje. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Sostinės teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje klestintis verslininkas Remigijus Andriūnas, dėl prašmatnaus gyvenimo vadinamas Vilniaus Versače, buvo teisiamas už sukčiavimą ir vekselių klastojimą.

Ketvirtadienio popietę Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad 51 metų vilnietį R.Andriūną šioje baudžiamojoje byloje pripažino kaltu tiek dėl sukčiavimo, tiek dėl dokumento klastojimo.

Nuosprendžiu R.Andriūnui skirta 3 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė pataisos namuose. Be to, teismas įpareigojo nuteistąjį atlyginti nukentėjusiajai 100 983 litų turtinę ir dar 30 000 litų neturtinę žalą. 

Vilniaus Versače vadinamas verslininkas yra nuteistas dėl gudriai suregztos aferos, tačiau savo kaltę visą laiką nuosekliai neigė.

Baudžiamosios bylos duomenimis, būdamas skolingas šimtatūkstantinę sumą vienai garbaus amžiaus vilnietei, vekselius rašė atbulai: išėjo, kad ne R.Andriūno skola pensininkei mažėjo, o atvirkščiai – augo vilnietės įsiskolinimas milijonieriui.

Apie milijonieriaus reikalus ir šios baudžiamosios bylos peripetijas 15min.lt išsamiai pasakojo ankstesnėje publikacijoje.

Vilniaus apygardos teismo nuosprendyje pažymima, kad apgaudinėdamas garbaus amžiaus asmenį, R.Andriūnas elgėsi itin ciniškai. Tai įvertinta kaip jo atsakomybę sunkinanti aplinkybė. R.Andriūno kaltę lengvinančių aplinkybių byloje nenustatyta.

Beje, posėdžius drausmingai lankęs R.Andriūnas ketvirtadienį į nuosprendžio paskelbimą neatvyko, nors kaltinamajam tai privaloma. Jo advokatas pareiškė, kad klientas nespėjo grįžti iš verslo kelionės užsienyje.

15min.lt primena, kad tik vidurinį išsilavinimą turintis R.Andriūnas vadintas vienu stilingiausių ir turtingiausių Vilniaus verslininkų. Daug į savo išvaizdą investuojantis vyras būdavo dažnas elito vakarėlių dalyvis.

Po Vilnių R.Andriūnas važinėdavo prabangiais „Lexus“, „Porsche“, BMW automobiliais, vieną jų – kabrioletą „BMW Z4“, puošė išskirtinis numeris „Remis1“.

Garsi ir jo duktė – „Mis elegancija“ titulą iš konkurso „Miss Globe International 2009“ į Lietuvą parvežusi, modeliu dirbanti, televizijos seriale „Moterys meluoja geriau“ vaidinanti Goda Andriūnaitė. Teigiama, kad ir dalis serialo scenų nufilmuota prabangioje viloje, kurioje šeimininkauja R.Andriūnas.

Tačiau pastaruoju metu prašmatnus vyras turėjo itin nemalonių rūpesčių – 2010 m. gruodžio 13-ąją sulaikytas dėl įtarimų afera ir iš areštinės paleistas tik gruodžio 30-ą dieną (šios kelios savaitės bus įskaitytos jam į bausmės laiką), o galiausiai ir pasodintas į teisiamųjų suolą bei nuteistas. Prieš tai R.Andriūnas buvo teistas 2003 m., tačiau senasis teistumas jau išnykęs.

Šiandienis teisėjos Daivos Pranytės-Zalieckienės nuosprendis dar neįsiteisėjo, jis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui. Tokią galimybę žada svarstyti ir bylą kuruojanti prokurorė Lilija Balaišienė – valstybinį kaltinimą palaikanti pareigūnė teismui siūlė skirti R.Andriūnui 6 metų nelaisvę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius