-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje 95 km/val. greičiu lėkęs „Audi“ vairuotojas išrovė kelio ženklą ir pareiškė, kad jokių apribojimų nebuvo

Vilniaus policija pasakoja apie išradingą vairuotojo bandymą išvengti atsakomybės. Kol pareigūnai rašė pažeidimų protokolą, „Audi“ vairuotojas greitį ribojantį kelio ženklą numetė į krūmus. Kai buvo demaskuotas, vyriškis puolė siūlyti kyšį. Vilniečiui visos desperatiškos pastangos atsirūgo – jis gavo baudą už greitį ir dar užsidirbo baudžiamąją bylą dėl bandymo papirkti policininkus.
Transportas
Asociatyvinė iliustracija: automobilis, greitis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gruodžio 22 d., apie 12.38 val., Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos patruliai Juodajame kelyje Vilniuje sustabdė automobilį „Audi 100“. Mašinos vairuotojas G.M. viršijo leistiną greitį – greičio matuoklis užfiksavo, kad „Audi“ važiavo 95 km/val. greičiu.

Pažeidėjas nesutiko su nustatytu pažeidimu ir pareiškė, kad jokio Kelių eismo ženklo, ribojančio greitį, jis nematė. Nenorėdamas tikėti policijos pareigūnų paaiškinimais, kad ženklas tikrai pastatytas ir riboja leistiną greitį šiame kelio ruože, vairuotojas paprašė patrulių, kol jie rašys protokolą, nuvažiuoti ir pažiūrėti, ar tikrai toje kelio atkarpoje yra greitį ribojantis ženklas.

Vairuotojas pripažino, kad bandydamas išvengti atsakomybės sąmoningai nuvertė ženklą ir prašydamas nefiksuoti įvykio, pakartotinai bandė siūlyti kyšį.

Pareigūnai leido pažeidėjui įsitikinti, kad greitį ribojantis ženklas tikrai pastatytas. Grįžęs po keleto minučių, pažeidėjas pareiškė, kad jokio ženklo nėra. Tuomet, policijos pareigūnai, kartu su pažeidėju nuvyko į vietą, kurioje turėjo būti pastatytas ženklas. Ženklo tikrai nebuvo. Pareigūnas išlipęs iš automobilio, ant grindinio pastebėjo grunto žemės likučių. Palyginus gruntą, kuris buvo ties ženklu, pagal pėdsakus pareigūnai nustatė, kad ženklą nuvertė pats G.M. ir numetė į krūmus.

Buvo padarytos pėdsakų nuotraukos. Pažeidėjas, supratęs, kad už greičio viršijimą ir ženklo sugadinimą nepavyks išvengti atsakomybės, pabandė kaltę išpirkti pinigais. Pareigūnai paaiškino piliečiui, kad už kyšio siūlymą ir davimą yra numatyta baudžiamoji atsakomybė. Tačiau pažeidėjas, prisipažinęs, kad viską supranta, toliau siūlė kyšį bandydamas išvengti atsakomybės. Jam pakartotinai buvo paaiškinta, kad tai yra draudžiama. G.M. pripažino, kad bandydamas išvengti atsakomybės sąmoningai nuvertė ženklą ir prašydamas nefiksuoti įvykio, pakartotinai bandė siūlyti kyšį (200 Lt).

Pareigūnai dar kartą paaiškino, kad tai draudžiama, tačiau pažeidėjas prie siūlomo kyšio pridėjo dar 100 Lt ir pinigus padėjo automobilyje ant daiktadėžės.

Po tokių veiksmų pilietis G.M. buvo sulaikytas ir pristatytas į policijos komisariatą. Pažeidėjui gresia baudžiamoji atsakomybė, rašoma Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius