Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniuje įsibrovėlių dusinta senolė sugebėjo informuoti policiją: sulaikytas įtariamasis

Antradienio naktį plėšikų užklupta 86 metų senolė nesipriešino, tačiau sugebėjo pranešti apie įvykį, o tai padėjo policijos pareigūnams pričiupti bent vieną iš įtariamųjų.
Filaretų gatvėje peiliu sužalotas vyras
Asociatyvi iliustracija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Kaip 15min informuoja Vilniaus apskrities policijos Komunikacijos grupė, incidentas įvyko Vilniaus pakraštyje esančioje Rokantiškių gatvėje. Apie 2 val. nakties į senolės namą pro langą įsibrovė du plėšikai, iš kurių vienas pagriebė pagalvę ir puolė dusinti šeimininkę.

Tuo tarpu kitas įsibrovėlis naršė garbaus amžiaus moters namus, ieškodamas vertingų daiktų. Paskubomis jam pavyko pagriebti telefoną ir kelis šimtus grynųjų.

Daugiau vertingų daiktų neradę plėšikai senolę paliko likimo valiai ir pasišalino.

Laimė, per incidentą namo šeimininkė rimčiau nenukentėjo, tik buvo stipriai išgąsdinta, tačiau vis tiek sugebėjo pranešti apie įvykį.

Sekdami karštais įsibrovėlių pėdsakais policijos pareigūnai pričiupo vieną iš jų. Tai – 24 metų vyras, kuris su savimi pagrobtų daiktų, deja, jau neturėjo. Nešinas jais pasislėpti galėjo kitas plėšikas, kuris kol kas yra nenustatytas.

Likusią trečiadienio nakties dalį įtariamasis leido areštinėje. Tolesnis jo likimas paaiškės pradėto ikiteisminio tyrimo metu, tačiau bet kuriuo atveju įsibrovėliui gresia iki septynerių metų nelaisvės.

Nepaisant to, jog atsipeikėjusi senolė patirtą nuostolį įvertino vos 280 eurų, apiplėšimas įsibrovus į patalpas visada vertinamas itin rimtai. Tai užtikrina Baudžiamasis kodeksas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius