Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Vilniuje nuteistas egzotiškas narkotines medžiagas siuntęsis medicinos studentas

Vilniaus apygardos teismas paskelbė nuosprendį 23 metų medicinos studentui Šarūnui L., kuris per dvejus metus iš Peru ir Kanados internetu parsisiuntė neleistinų vartoti psichotropinių medžiagų.
Muitininkų aptikti kaktusai
Asociatyvinė iliustracija: muitininkų aptikti kaktusai / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto studentui pirmadienį skirta 22,1 tūkst. litų piniginė bauda. Skirdamas bausmę, teismas įvertino, kad Šarūnas neturėjo tikslo platinti narkotinių medžiagų ir praeityje nebuvo teistas, atsižvelgė ir į tai, kad yra studentas. Kartą su juo teistą to paties universiteto studentę Ievą J. teismas išteisino, nes, teismo vertinimu, neįrodyta, kad ji dalyvavo padarant nusikalstamas veikas.

Studentui skirta 22,1 tūkst. litų bauda.

Pasak teismo pranešimo, Šarūnas L. buvo kaltinamas 2011 metų spalį internetu užsisakęs ir iš Peru į Lietuvą parsisiuntęs 893 gramus pejotų kaktusų miltelių, kurių sudėtyje rasta psichotropinė medžiaga – meskalinas. Meskalinas yra alkaloidas ir haliucinogenas, randamas kaktusuose.

2012 metų balandį Kanadoje veikiančioje internetinėje parduotuvėje jaunuolis nusipirko ir siuntė nedidelį kiekį dimetoksi-N-fenetilamino miltelių. Atliekant kratą, Būsimojo mediko namuose rasta dar viena psichotropinė medžiaga – metilanas.

Šalys, iš kurių studentas siuntėsi psichotropines medžiagas, laikomos rizikingomis, todėl Vilniaus teritorinės muitinės inspektoriai, dirbantys pašto skyriuose, detaliai patikrino įtarimą kėlusius nuteistojo siuntinius.

Teisme kaltinamasis aiškino, jog jis minėtų psichotropinių medžiagų neketino vartoti. Pasakojo, jog buvo kažkur skaitęs, kad iš kaktusų pudros galima pasidaryti smilkalus, todėl ir įsigijo meskalino.

Šarūno teigimu, mokykloje jam labiausiai patiko chemija ir biologija, domėjosi tirpstančiomis medžiagomis, todėl skirtinguose tirpikliuose norėjo išbandyti ir metilaną.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Vilniaus apygardos teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius