Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniuje sučiuptas šešiolikmetį užpuolęs plėšikas

Penktadienį ryte Vilniuje buvo sulaikytas plėšikas, kuris mažiau nei prieš dvylika valandų užpuolė šešiolikmetį.
585ce7254a91dvideo_585ce7242a09c
Stopkadras

Kaip praneša policija, ketvirtadienį vakare sostinės pareigūnai gavo pranešimą, kad Eigulių gatvėje, prie 16-to namo, apiplėštas šešiolikmetis.

Įvykio vietoje pareigūnai nustatė, kad jaunuoliui išlipus iš visuomeninio transporto „Eigulių“ stotelėje ir einant gatve, prie jo pribėgo nepažįstamas vyras ir, panaudojęs fizinį smurtą, pargriovė jį ant žemės, trenkė į veidą ir, grasindamas peiliu, pagrobė mobiliojo ryšio telefoną „iPhone 7“, 770 eurų vertės.

Apiplėštas jaunuolis pareigūnams paaiškino, kad plėšikas kartu su juo važiavo visuomeniniu transportu ir kurį laiką jį sekė.

Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai jau gruodžio 23-iosios rytą Karoliniškėse sulaikė įtariamąjį, ankščiau ne kartą teistą 33 metų vilnietį. Buvo surastas ir peilis, kuriuo grasinta nukentėjusiajam.

Šis vyras liepos mėnesį buvo paleistas iš pataisos namų, kur atliko bausmę už plėšimą ir kitus nusikaltimus. Įtariamasis uždarytas į areštinę, jam pareikšti įtarimai dėl plėšimo. Penktadienį kreipiamasi į teismą dėl įtariamojo suėmimo.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šis vyras, būdamas laisvėje, padarė ir daugiau panašaus pobūdžio ar kitokių nusikaltimų, todėl piliečių, nukentėjusių nuo šio įtariamojo ar turinčių kitokios informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, prašoma kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą telefonais 8 700 6 5377 arba 8 700 6 5372.

Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d. numato, kad už plėšimą, padarytą panaudojus nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą, numatoma laisvės atėmimo bausmė iki septynerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius