-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 24 /13:39

Žudiką Marių Jonkų iš akių paleidusiems pareigūnams gresia baudžiamoji byla

Sekmadienio rytą apie 4.20 val. sostinės policija gavo pranešimą, kad iš Respublikinės Vilniaus universiteto ligoninės pabėgo už nužudymą nuteistas Marius Jonkus (gimęs 1988 m.). Nuteistąjį ligoninėje saugojo Kalėjimų departamento prie Teisingumo ministerijos pareigūnai, kuriems dabar gresia baudžiamoji byla.
Mariui Jonkui pataisos namuose teks praleisti 18 metų.
Marius Jonkus. / 15min.lt nuotr.

Nedelsiant buvo įvestas specialus policijos planas „Sulaikymas“, dirbo gausios Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų pajėgos, į pagalbą pasitelktas Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis. Buvo blokuojami visi išvažiavimai iš Vilniaus.

VIDEO: Vaizdo įraše – iš ligoninės pabėgusio Mariaus Jonkaus sulaikymas

Gavus papildomos informacijos, kad bėglys gali judėti Kauno link, sutelktos Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų pajėgos, blokuotas įvažiavimas į Kauno miestą. Į pagalbą pasitelkti kinologai su tarnybiniais šunimis, kuriems pavyko užuosti bėglio kvapą ir pagal pėdsakus nukreipti pareigūnus reikiama paieškos kryptimi.

M.Jonkus nuteistas už verslininko Vilmanto Dundulio nužudymą, kurį įvykdė 2014 metų žiemą.

Didžiausios policijos pajėgos buvo sutelktos Lazdynų mikrorajone, kur vėliau, apie 8 val. ryto, Lūkesčių gatvės privataus namo kieme, bėglys ir buvo sulaikytas. Pamatęs pareigūnus, jis dar bandė bėgti, tačiau netrukus buvo sučiuptas.

Per sulaikymo operaciją žmonės nenukentėjo, sulaikytas asmuo pristatytas į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą.

Dėl pabėgimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, už tai M.Jonkui gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

Pradėtas tarnybinis patikrinimas

Kalėjimų departamento patarėja Karolina Frolovienė BNS sekmadienį sakė, jog Kalėjimų departamentas dėl įvykio taip pat pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl pareigų vykdymo.

„Ir sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo būtent dėl pareigūnų veiksmų. Tai paaiškės po visų apklausų ir informacijos gautos aiškinantis visas įvykio aplinkybes“, – sakė K.Frolovienė.

Per sulaikymo operaciją žmonės nenukentėjo, sulaikytas asmuo pristatytas į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą.

Anot jos, nuteistasis M.Jonkus jam skirtą bausmę atliko Vilniaus pataisos namuose.

„Šeštadienį 11 val. nuteistasis iš Vilniaus pataisos namų dėl ūmaus sveikatos pablogėjimo nuvežtas tiesiai į Lazdynų ligoninę. 18 val. nuteistojo saugojimo postą perėmė Laisvės atėmimo vietų ligoninės pareigūnai, prieš tai jį saugojo Vilniaus pataisos namų pareigūnai, ir 4 val. ryto nuteistasis pabėgo. Taigi Lazdynų ligoninėje jis gulėjo nepilną parą iki pabėgimo“, – BNS sakė K.Frolovienė.

Nuteistąjį Vilniaus universitetinėje ligoninėje Lazdynuose saugojo du Laisvės atėmimo vietų ligoninės pareigūnai – prižiūrėtojas ir vyresnysis prižiūrėtojas.

Laisvės atėmimo vietų ligoninės prižiūrėtojas ir vyresnysis prižiūrėtojas Bausmių vykdymo sistemoje dirba ne vienerius metus, vienas turi 5-erių metų patirtį, kitas – 15-os.

Kalėjimų departamento direktorė sako, jog šiuo metu sprendžiama, ar pradėti ikiteisminį tyrimą pagal BK 229 str. (Tarnybos pareigų neatlikimo). Jei paaiškės, jog tam yra pagrindo, pareigūnams bus iškelta baudžiamoji byla.

Nuteistas už nužudymą

Šių metų vasarį Lietuvos apeliacinis teismas atmetė M.Jonkaus apeliacinį skundą ir paliko M.Jonkui anksčiau paskirtą laisvės atėmimo bausmę – jaunas vyras nuteistas 18 metų įkalinimo bausme

M.Jonkus nuteistas už verslininko Vilmanto Dundulio nužudymą, kurį įvykdė 2014 metų žiemą.

Po nusikaltimo M.Jonkus pasislėpė. Sulaikyti jį pavyko po dviejų parų. Į pagalbą dėl neprognozuojamo asmens elgesio pasitelkti ir „Aro“ pareigūnai. Jaunuolis priešinosi, pas jį rastas ir iš V.Dundulio pasisavintas ginklas. Tuomet pareigūnams jis aiškino, kad ginklo jam reikėję apginti save ir buvusią mylimąją nuo jos sugyventinio. Vyras pasakojo turįs daug priešų.

M.Jonkus anksčiau buvo teistas ir už ginkluotą juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimą. Dėl šio nusikaltimo 2009 m. rudenį jam buvo skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius