Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kretingos teisėjo Petro Kontrimo smurtą kentusi sutuoktinė neįtikino pareigūnų, kad nebereikia jokių bylų

Pakeisti moters parodymai, nepakeitė prokuroro sprendimo kreiptis į teismą. Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras baigė ikiteisminį tyrimą dėl sutuoktinio, buvusio Kretingos apylinkės teismo teisėjo Petro Kontrimo galimai smurtavusio prieš savo žmoną. Byla su kaltinamuoju aktu perduota Klaipėdos apygardos teismui, o vyras dėl pradėto ikiteisminio tyrimo neteko anksčiau eitų pareigų.
Smurtas šeimoje
Smurtas šeimoje / 123rf.com nuotr.

Praėjusių metų lapkričio pabaigoje į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinusi moteris iš Kretingos rajono į pagalbą kvietėsi policijos pareigūnus, teigdama, kad vyras ją sumušė.

Apklausta moteris pareigūnams detaliai papasakojo, kur ir kaip vyras sukėlė jai fizinį skausmą, dėl ko kilo konfliktas. Tačiau praėjus savaitei, papildomos apklausos metu, moteris pirminių savo parodymų išsigynė, teigdama, kad fizinio skausmo ji nepatyrė, kad konfliktas buvo tik žodinis, o policijos pareigūnus ji kvietė tik todėl, kad konfliktas liautųsi.

Moteris prašė ikiteisminį tyrimą nutraukti.

Tačiau surinktų duomenų visuma prokurorui leidžia manyti, kad konfliktas 2016 m. lapkritį tarp poros buvo ne vien tik žodinis, tačiau buvo naudojamas ir fizinis smurtas, todėl P. Kontrimui buvo pareikšti kaltinimai.

Praėjus savaitei, papildomos apklausos metu, moteris pirminių parodymų išsigynė, teigdama, kad fizinio skausmo ji nepatyrė, konfliktas buvo žodinis.

„Tokių atvejų, kuomet išsikvietusi policijos pareigūnus moteris teigia patyrusi smurtą, o kitą dieną tikina, kad vyras prieš ją nesmurtavo, pasitaiko labai dažnai. Kodėl taip yra, priežasčių gali būti daug. Galbūt vyrai atsiprašo ir pažada daugiau taip nesielgti, o gal vyrai savo žmonas ar sugyventines prigąsdina, kad jei ši nepakeis parodymų, nukentės dar labiau, o galbūt moterys išsigąsta visuomenės dėmesio, apkalbų. Pasitaiko atvejų, kuomet tokias bylas tenka nutraukti, nes vienintelis svarus įrodymas yra nukentėjusiosios liudijimas“, – papasakojo ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras Bronislovas Razma.

P. K. kaltinimai byloje pareikšti dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo, rašoma Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus (Klaipėdoje) vyriausiosios specialistės Ignės Rotautaitės penktadienį paviešintame pranešime. Už tai kaltinamajam gresia viešieji darbai, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius