-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žemėtvarkininkė kaltinama neteisėtu žemės sklypų įsigijimu

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Aivaras Povilaitis Šiaulių miesto apylinkės teismui perdavė didelės apimties (50 tomų) baudžiamąją bylą, kurioje buvusi Radviliškio rajono Žemėtvarkos skyriaus vyriausioji žemėtvarkininkė S.D. kaltinama piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, apgaule bei klastodama ir panaudodama suklastotus įvairius dokumentus įgijusi svetimas turtines teises dėl nuosavybės teisių atkūrimo į išlikusį buvusių savininkų nekilnojamą turtą, taip pat šių teisių pagrindu nusikalstamu būdu užvaldė valstybei priklausančius žemės sklypus.
Teismas
Teismas / Photos.com nuotr.

Per prokuroro A.Povilaičio ir Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnų atliktą ikiteisminį tyrimą nustatyta, kad S.D. būdama Radviliškio rajono Žemėtvarkos skyriaus vyriausioji žemėtvarkininkė Radviliškio seniūnijoje parengė svetimų turtinių teisių bei svetimo turto (žemės sklypų) užvaldymo planą, pagal kurį su savo parinktais bendrininkais piktnaudžiaudama tarnybine padėtimi apgaule bei klastodama ir panaudodama suklastotus įvairius dokumentus įgijo svetimas turtines teises dėl nuosavybės teisių atkūrimo į išlikusį buvusių savininkų nekilnojamą turtą, taip pat šių teisių pagrindu nusikalstamu būdu užvaldė valstybei priklausančius žemės sklypus. Dėl S.D. ir jos bendrininkų nusikalstamų veiksmų neteisėtai buvo įgyti žemės sklypai, kurių bendras plotas apie 248,21 ha, o bendra vertė siekia daugiau nei vieną milijoną litų (apie 1 117 819,20 Lt). Valstybės tarnautojos ir jos bendrininkų veiksmais valstybei taip pat padaryta didelė neturtinė žala – diskredituotos valstybinės institucijos, sumenkintas valstybinės valdžios prestižas.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą, Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai, gindami viešąjį interesą, kreipėsi į teismą dėl sprendimų atkurti nuosavybės teises panaikinimo. Iš viso prokurorai pareiškė 41 civilinį ieškinį, iš kurių 21 ieškinys (bendra suma 331 194 Lt) jau išnagrinėtas ir patenkintas. Likę civiliniai ieškiniai, kurių bendra suma yra apie vienas mln. Lt, yra toliau nagrinėjami. Pažymėtina, kad teismai nei vieno prokurorų civilinio ieškinio, ginant viešąjį interesą šioje byloje, neatmetė.

Buvusiai žemėtvarkininkei S.D. pareikšti įtarimai dėl galimo piktnaudžiavimo, sukčiavimo bei dokumentų klastojimo. Iš viso šioje baudžiamojoje byloje yra 11 įtariamųjų, praneša Šiaulių apygardos prokuratūra.

Valstybinį kaltinimą Šiaulių miesto apylinkės teisme palaikys Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius