-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smurtas Panevėžio autobuse: „zuikį“ invalidu pavertusiam apsaugininkui prokuratūra siūlo 5 metus kalėjimo

Panevėžietis, be bilieto važiavęs miesto autobusu, buvo sunkiai sužalotas ir visam gyvenimui neteko sveikatos – prieš dvejus metus Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorų perduota didelį visuomenės susidomėjimą sukėlusi nusikaltimų žmogaus sveikatai baudžiamoji byla jau baigiama nagrinėti Panevėžio miesto apylinkės teisme.
Autobuse
Autobuse / „15 minučių“/E.Jankausko nuotr.

Valstybinį kaltinimą nagrinėjant šią sudėtingą ir teismo medicinos kelių ekspertizių pareikalavusią baudžiamąją bylą palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis prašo pripažinti kaltais padarius nusikaltimus, numatytus Baudžiamojo kodekso straipsniuose dėl sunkaus ir nežymaus sveikatos sutrikdymų, du autobusų kontrolierių apsaugos darbuotojus ir skirti jiems tokias bausmes: 25 metų Vytautui Laučiui už padarytą sunkų sveikatos sutrikdymą – penkerių metų laisvės atėmimo bausmę, dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo 34 metų Aivarui Petrauskui – vienerių metų laisvės apribojimo bausmę ir įpareigojimą nuo 22 val. vakaro iki 7 val. ryto būti namuose. Valstybės kaltintojas taip pat siūlė patenkinti byloje pareikštus civilinius ieškinius.

„Dėl autobusų parko kontrolierių apsaugos darbuotojų smurto nukentėjęs žmogus neteko šimto procentų darbingumo ir visam gyvenimui tapo invalidu. Toks nehumaniškas kontrolierių elgesys su keleiviu, jų išprovokuotas agresyvumo išpuolis ir jo pasekmės – sunkiai sutrikdyta autobuso keleivio sveikata sukrečia ne tik pareigūnus, bet ir kiekvieną žmogų, jo neįmanoma toleruoti“,- teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis.Šioje byloje pareikštas nukentėjusio keleivio 300 000 litų ieškinys neturtinei žalai atlyginti. Panevėžio teritorinė ligonių kasa savo ruožtu pareiškė 34 450 litų ieškinį gydymo išlaidoms atlyginti. Prokuroras siūlo ieškinius tenkinti.

2007 metais lapkričio 12 d. Panevėžio autobusų parko kontrolieriai, tikrindami maršrutinį autobusą Nr. 16, rado be bilieto važiavusį Albertą Lapinską. Kaip buvo nustatyta ikiteisminio tyrimo metu, bendrovės „Dorsimus“ mikroautobuse „Opel Vivavo“, stovėjusiame Panevėžio miesto Klaipėdos gatvėje esančioje autobuso stotelėje, V.Laučius ir A.Petrauskas sunkiai sužalojo kontrolierių sulaikytą panevėžietį, neįsigijusį bilieto.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio miesto vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, jį kontroliavo, organizavo ir jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai.

Šioje byloje pareikštas nukentėjusiojo 300 tūkstančių litų ieškinys neturtinei žalai atlyginti.

Panevėžio teritorinė ligonių kasa pareiškė 34 tūkstančių 450 litų ieškinį gydymo išlaidoms atlyginti.

Įstatymas tam, kas sužalojo ar susargdino žmogų, jeigu dėl to nukentėjęs asmuo neteko regos, klausos, kalbos ar kitaip buvo sunkiai suluošintas, susirgo sunkia nepagydoma ar ilgai trunkančia liga, realiai gresiančia gyvybei, arba prarado didelę dalį profesinio ar bendro darbingumo, numato laisvė atėmimo bausmę iki dešimties metų, primenama Panevėžio apygardos prokuratūros viešųjų ryšių vyriausiosios specialistės Vidos Bielskytės pirmadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius