-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvaigždė Merūnas – kelių erelis, linkęs pagražinti savo nuodėmes

Garsus atlikėjas viršijo greitį, gavo 400 litų baudą ir neteko vairuotojo pažymėjimo, tačiau žurnalistams kažkodėl sako netiesą.
Merūnas
Merūnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmadienį Kauno apygardos administracinis teismas paskelbė kauniečiui 27 metų Merūnui Vitulskiui iš esmės palankų nutarimą: teisių atėmimo terminas šiam vairuotojui sutrumpintas nuo 3 mėnesių iki vieno.

Teismas atsižvelgė į žvaigždės argumentus, kad vairuotojo pažymėjimas jam gyvybiškai svarbus. Policijos nutarimo dalį dėl minimalios 400 litų baudos skyrimo teismas paliko galioti.

Komentuodamas savo nuotykius kelyje, Merūnas naujienų portalui alfa.lt kalbėjo: „Kaltas tikrai, maždaug 20 km/val. viršijau leistiną greitį.“

15min.lt atkreipia dėmesį, jog už 20 km/val. viršytą greitį 400 litų bauda neskiriama ir vairuotojo pažymėjimas iki pusmečio neatimamas.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse rašoma, kad nustatyto greičio viršijimas daugiau kaip 30, bet ne daugiau kaip 40 kilometrų per valandą užtraukia baudą vairuotojams nuo 400 iki 600 litų, o vairuotojams, tokiems, kaip Merūnas, neturintiems dvejų metų vairavimo stažo, – tą pačią baudą su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu nuo 3 iki 6 mėnesių.

Įvertinus paprastai taikomą 4 km/val. paklaidą vairuotojo naudai, galima daryti išvadą, jog Merūnas pro greičio matuoklį pralėkė leistiną greitį viršydamas ne mažiau kaip 35 km/val.

Viršijant greitį ne daugiau kaip 30 kilometrų per valandą, maksimali bauda gali būti tik 300 litų, o teisių atėmimas nenumatomas net nepatyrusiems vairuotojams.

Merūnas viešai teisinosi, jog važiavo į koncertą Invalidų sąjungoje ir šiek tiek vėlavo, bet nenorėjo sunkiai sergančių žmonių versti laukti, todėl ir skubėjo. M.Vitulskis apgailestavo ne dėl to, kad šiurkščiai pažeidė KET, o dėl to, jog nepastebėjo kelyje esančių greičio matuoklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius