Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 12 31

Eismo sąlygos Naujųjų išvakarėse priklauso ir nuo nuotaikos

Pranešama, kad vairavimo sąlygos šalyje paskutinę 2010-ųjų pavakarę yra gana skirtingos. Magistralinių kelių dangos visoje Lietuvoje daugiausia šlapios, tuo tarpu rajoniniai keliai padengti prispaustu privažinėtu sniegu, provėžoti, slidūs. Išsirengusiems į kelionę svarbu nepamiršti ir geros nuotaikos.
Vaizdai Vilniaus gatvėse
Vaizdai Vilniaus gatvėse / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Dabar, 16.08 val., važiuojame Kaunas–Klaipėda, magistrale, kelias labai geras, šlapias asfaltas be sniego, visur barsto druską. Greitis 120 km/val., visiems gerų Naujųjų metų!“ – tokio turinio žinutę naujienų portalui atsiuntė 15min.lt skaitytoja Laura.

Kiek anksčiau vilnietis Petras, apimtas kiek kitokių nuotaikų, 15min.lt rašė: „Norėjau išvažiuoti iš Vilniaus, bet pažiūrėkite, kad dedasi Ukmergės plente. Jau dabar neįmanoma, o dar blogas oras bus.“

Sostinės kelių policijos budėtojas 15min.lt popietę sakė, kas mieste „slidu, kaip ir visi žino.“ Tačiau jokių itin sudėtingų eismo sąlygų ar didelio avaringumo pareigūnai nepastebėjo, tik kai kuriose gatvėse buvo susidariusios kasdienės spūstys.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos 16 val. duomenimis, penktadienio pavakarę snyguriuoja Anykščių, Ignalinos ir Zarasų rajonuose.

Magistralinių kelių dangos visoje Lietuvoje daugiausia šlapios, tik kai kuriuose Alytaus, Vilniaus, Utenos, Kauno ir Tauragės apskričių rajonuose, ir tik atskiruose ruožuose, yra šlapio sniego provėžų. Krašto keliai visoje šalyje daugiausia provėžoti, tačiau vietomis yra šlapio sniego košės. Šiuo metu vietomis šie keliai pakartotinai valomi, esant būtinybei, pavojinguose ruožuose ir barstomi. Eismo sąlygos žiemiškai patenkinamos.

Rajoniniai keliai padengti prispaustu privažinėtu sniegu, provėžoti, slidūs. Eismo sąlygos žiemiškai sudėtingos.

Vilkaviškio rajone yra 1 proc. sunkiai išvažiuojamų rajoninių kelių lengvajam transportui.

Petro `./15min.lt skaitytojo nuotr./Penktadienio spūstis Ukmergės gatvėje
Petro Š./15min.lt skaitytojo nuotr./Penktadienio spūstis Ukmergės gatvėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius