Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą braunasi arktiniai orai: naktimis bus dar šalčiau, laukiama sniego

Sinoptikė Elvyra Latvėnaitė savo paskyroje „Facebook“ skelbia, kad po lietingų dienų ir šaltų naktų gerų žinių nėra – ateina dar bjauresni orai.
Šlapdriba Vilniuje
Šlapdriba Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Meteo.lt duomenimis, trečiadienio naktį stipriausia šalna buvo Akmenėje, kur oro temperatūra nukrito iki -1,6 °C, o dirvos paviršiuje iki -5,8 °C. Taip pat stiprokos šalnos dirvos paviršiuje fiksuotos ir Šiauliuose, Joniškyje, Šeduvoje ir Mažeikiuose.

Anot E.Latvėnaitės, trečiadienis ir ketvirtadienis bus ramesni, kritulių bus nedaug, bet šaltokas poliarinių platumų oras niekur nesitrauks.

„Ketvirtadienio naktį vėsesni orai turėtų „persikelti“ į rytinius rajonus. Penktadienį iš pietų, net nuo Juodosios jūros, naujas ciklonas netoli Lietuvos, keliaus. Stiprės šiaurinių krypčių vėjas, lietų ir šlapdribą keis šlapdriba su sniegu. Prognozes teks vis tikslinti, kur daugiau kritulių bus, nes tie „pietiečiai“ dažnai savo keliavimo ir kritulių kryptis keičia. Šaltukas kiek atlėgs, bet ne visur“, – rašo sinoptikė.

Jos teigimu, ramesnis, sausesnis, bet su dar šaltesnėmis naktimis (jau visoje Lietuvoje) turėtų būti šeštadienis ir sekmadienis, nes dar šaltesnis, jau arktinių platumų oras prasibraus.

„Kitos savaitės pradžioje vėl turėtų ciklonas iš pietų jau arčiau Lietuvos keliauti. Vėl stiprokas vėjas pūstels, gausokų mišrių kritulių – lietaus su šlapdriba, kartais šlapdribos su sniegu jau visoj Lietuvoj galim sulaukti. Atvėsę orai niekur nesitrauks. Nuo savaitės vidurio turėtų būti sausiau, bet šilumos dar teks palaukti“, – rašo E.Latvėnaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius