Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 21

Joninių naktis bus rami, žvaigždėta ir šilta

Ilgąjį savaitgalį sulauksime itin karštų orų, smarkaus lietaus, o vietomis – net audros. Tačiau per Jonines jau bus ramesni ir vėsesni orai. Antroje kitos savaitės pusėje orai atvės.
Renginio akimirkos
Joninės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip LRT laidoje „Šiandien“ sakė sinoptikė Inga Stankūnaitė, penktadienį visoje Lietuvoje buvo fiksuojami itin šilti orai – daugelyje rajonų temperatūra pakilo iki 30-32 laipsnių šilumos, o Klaipėdoje – iki 34 laipsnių šilumos. 

Sinoptikė teigė, kad artimiausią naktį turėtume sulaukti stipraus lietaus, o vakariniuose rajonuose – galbūt ir audros. Jau dabar virš Kaliningrado srities formuojasi audros debesys, kurie slenka Lietuvos link. Mažesnė lietaus tikimybė – rytinėje šalies dalyje. 

Šeštadienį palis jau mažiau, o sekmadienį nusistovės ramūs orai, kiek atvės. Anot I.Stankūnaitės, pagal dabartines prognozes Joninių naktis bus žvaigždėta, rami, temperatūra sieks 12-17 laipsnių šilumos. 

Kitos savaitės pradžioje numatomi labai šilti orai – antradienį temperatūra turėtų siekti apie 30 laipsnių. Tačiau antroje kitos savaitės pusėje ims staigiai vėsti, ir temperatūra sieks 20-22 laipsnių šilumos.  

Kaip jau skelbė 15min.lt, šeštadienio naktis bus tvanki – 16-21 laipsnis šilumos. Dieną vakariniai rajonai jau bus vėsesnėje oro masėje – numatoma 20-25 šiluma, o Rytų Lietuvoje termometrai dar daug kur rodys 26-28 laipsnius, vietomis oras dar įkais iki 30 karščio.

Sekmadienį nuo karščio atsikvėps ir Aukštaitija. Trumpas lietus žemę palaistys tik kur ne kur, galima perkūnija. Naktį atvės iki 13-18 laipsnių. Įsidienojus šils iki 23-28, pajūryje 19-21 laipsnio.

Šventinį pirmadienį temperatūra išliks panaši.  Vėl formuosis storesni debesys, atnešiantys trumpo lietaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius