Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 11 26

Orai.lt: gūsingas vėjas atneš žiemiškus orus

Šeštadienio dieną Baltijos šalių orus lems Atlanto ciklonas. Šis žemo atmosferos slėgio sūkurys neramius orus žada ir Lietuvoje.
Į Vilnių žengė žiema: sniegas nuklojo gatves
Netrukus prasidės tikra žiema. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pūs gūsingas pietvakarių, vakarų vėjas. Jo gūsiai sieks 15–18 m/s, o Baltijos pakrantėje įsisiautės ir iki 20 m/s. Tačiau dar pasistengs pradžiuginti 3–6, arčiau jūros – 7–8 laipsnių šiluma. Šią šilumą daugelyje rajonų sumenkins lietus.

Sekmadienį irgi jausime ciklono įtaką. Pūs gūsingas, žvarbus vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Vėjo gūsiai sieks 15–20 m/s. Iš šiaurinių platumų pie Lietuvos priartės šaltesnių orų banga. Todėl malonesnės šilumos nesitikėkime. Ir naktį ir dieną laikysis 0–5 laipsnių šiluma. O vakarop po truputį pradės šalti ir pradės formuotis plikledis. Keisis ir kritulių fazė. Naktį protarpiais palis, dieną lietų vis dažniau keis šlapdriba, o vėliau ir sniegas.

Paskutinėmis lapkričio dienomis teks pratintis prie žiemiškų orų. Protarpiais pasnigs. Paspaudus šaltukui, gąsdins plikledis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius