-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 18

Orai.lt: Kitą savaitę – 30 laipsnių šiluma

Iš žemyno gilumos į Lietuvą slenka vis šiltesni orai. Štai ir sekmadienio popietę temperatūra pakils iki 21-26 laipsnių šilumos. Tik į Kuršių neriją nuo marių keliaus 18-20 laipsnių šiluma. Pūs vidutinio stiprumo rytinių krypčių vėjas. Lietus neskubės rodytis. Spės trumpai palyti tik kai kuriose šalies vietovėse.
Šuolis į vandenį
Šuolis į vandenį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lietaus debesys suskubs rinktis pirmoje nakties pusėje. Iki ryto jie su trumpomis liūtimis ir perkūnijomis apskries beveik visus rajonus. Kai kur lis smarkiai. Palijus vietomis pasirodys rūkai. Sukinėsis nestiprus besikeičiančios krypties vėjas. Tik žaibuojant jis vietomis pasieks 15-18 m/s greitį. Laikysis 12-17 laipsnių šiluma.

Pirmadienį per Lietuvą nutįs atmosferos frontas. Jis pranašauja nepastovius orus. Vėl daug kur trumpai, o kai kur ir smarkiai, palis. Pažaibuos. Perkūnijos metu vietomis vėjas sustiprės iki 15-20 m/s. Kai kur galima kruša. Temperatūra bus labai įvairi: 19–23 laipsniai šilumos pietvakarinėje šalies pusėje, 24-29 laipsniai šiaurės rytinėje pusėje. 

Neramūs orai prognozuojami ir antradienį ir trečiadienį. Daugelyje Aukštaitijos, Dzūkijos vietovių trumpai palis. Pasigirs perkūnijos. Dvelks silpnas vėjas. Tik perkūnijos metu jis ketina sustiprėti iki 14 m/s. Šiluma ir toliau lepins. Naktimis temperatūra svyruos tarp 11-16, dienomis kops iki 22-27 laipsnių. 

Ketvirtadienio naktį trumpi lietūs užsiliks tik kai kur. Papūs nestiprus pietryčių, pietų vėjas. Temperatūra išliks aukšta. Naktį prognozuojama 11-16, dieną 23-28 laipsniai šilumos. 

Penktadienį galima tikėtis dar aukštesnės temperatūros. Naktį temperatūra lėtai pažemėjusi iki 12-17 laipsnių, dieną pašoks net iki 25-30 laipsnių karščio. Išliks pietryčių, pietų vėjas. Šią dieną galingesni lietaus kamuoliniai debesys neturėtų pasirodyti. 

Vasariškais orais turbūt galėsime džiaugtis ir ateinantį savaitgalį. Yra tikimybė, kad tik dienomis vietomis trumpai su perkūnija palis. Naktimis temperatūra bus artima 15, o dienomis 25 laipsniams šilumos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius