Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2014 05 20

Orai.lt: sulauksime lietaus su perkūnija, škvalo ir krušos

Savaitgalį į Lietuvą plūstelėjo labai šiltas oras. Jis neskuba trauktis, todėl ir antradienį išliks tvanku. Daug kur šils iki 23-28 laipsnių ir tik vakariniame šalies pakraštyje – iki 19-23 šilumos. Numatomi trumpi lietūs su perkūnija, vietomis lis smarkiai. Kai kur kris kruša. Be to, rytinėje šalies pusėje numatomas škvalas – gūsiai 17-22 m/s, vietomis iki 27 m/s.
Vėtros nusiaubta Utena
Po vėtros / Skaitytojo Kęsto K. nuotr.

Labai audringa bus ir trečiadienio naktis, tačiau trečiadienio dieną orai aprims – trumpi lietūs žemę palaistys daugelyje rajonų, tačiau tik vietomis griaudės perkūnija. Vakarinių krypčių vėjas atpūs gaivesnį orą – dieną temperatūra Lietuvoje kils iki 20-25 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį tik kai kur užsiliks trumpi lietūs su perkūnija. Atvės iki 9-14 laipsnių. Vietomis bus ūkanota. Pūs ne itin stiprus pietryčių vėjas. Dieną lietus mažai tikėtinas, temperatūra vėl šoktelės iki 22-27 laipsnių.

Penktadienį temperatūra kils dar aukščiau, galingesni lietaus kamuoliniai debesys neturėtų pasirodyti.

Vasariškais orais galėsime džiaugtis ir savaitgalį. Panašu, kad šeštadienio dieną tik vietomis trumpai su perkūnija palis, o sekmadienį atslinks drėgnesnis oras, sąlygos bus palankesnės perkūnijos debesims susidaryti. Naktimis temperatūra daug kur svyruos nuo 13 iki 16, o dienomis vyraus 26-29 laipsnių karštis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius