-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 28

Orai.lt: žiemiški orai užsibus

Pirmadienį Lietuvos orus lems tolstantis ciklonas. Daugelyje rajonų protarpiais pasirodys krituliai, dažniausiai negausiai pasnyguriuos, artėjant vakarui pajūryje sniegas gali kaitaliotis su šlapdriba.
Katės kelionė per sniegą
Katės kelionė per sniegą / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Ūžaus stiprus ir žvarbus šiaurės, šiaurės vakarų vėjas, daug kur jo gūsiai sieks 15-18 m/sek greitį, prie jūros tikėtini vėjo sustiprėjimai iki 20 m/sek. Sningant ir pučiant stipriam vėjui kai kur kils trumpos pūgos. Temperatūra beveik visoje šalyje išliks silpnai neigiama, tad kelius ir šaligatvius toliau slidins plikledis, tik kraštiniuose vakariniuose regionuose oras šils iki 1-3 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį vėjas rims, kiek gūsingesnis išliks tik prie jūros. Krituliai intensyvės. Vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose sniegas kaitaliosis su šlapdriba, šiauriniuose ir rytiniuose regionuose krituliai bus sniego pavidalo. Temperatūra paryčiui nukris iki 2-7 laipsnių šalčio, pajūryje temperatūra nenutols nuo 0 laipsnių. Daug kur numatomas plikledis.

Antradienio dieną trumpam sustiprėjęs aukštesnio slėgio laukas, lems gražesnius ir ramesnius orus. Kritulių bus visai nedaug, kartais pasirodys saulė. Žvarbokas vidutinio stiprumo vėjas ir toliau pūs iš šiaurės vakarų. Temperatūra svyruos nuo 4 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

Trečiadienį sulauksime naujo Atlanto ciklono. Jis į mūsų šalį atneš nemažai kritulių, naktį daugiausia snigs, dieną sniegas didesnėje Lietuvos dalyje kaitaliosis su šlapdriba, vakariniuose rajonuose kai kur gali ir palyti. Vėjas vėl pats gūsingas. Naktį termometrai rodys 3-8 laipsnius šalčio, pajūryje bus 0-2 laipsniai šilumos, dieną pūstelėjusi šiluma orą įšildys iki 1-6 laipsnių šilumos, tik kraštiniuose rytiniuose rajonuose gali išlikti silpnai neigiama temperatūra.

Ketvirtadienį, pirmąją kalendorinės žiemos dieną, kritulių neišvengsime, bet jų intensyvumas ir kiekis bus nedidelis. Kartais pilką debesų šydą praplėš saulės spinduliai. Temperatūra tiek naktį, tiek dieną nenutols nuo 0 laipsnių. Prie jūros, kaip jau įprasta, bus šilčiau – apie 5 laipsnius šilumos.

Penktadienį dar vieno ciklono apsilankymas padidins sniego dangos storį ir vėl pakreips vėją iš šiaurės vakarų. Veržiantis šaltesniam orui temperatūros kreivė pasuks žemyn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius