-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 06 22

Orai per Jonines: lietūs smarkės, didės perkūnijos galimybė

Šeštadienį Lietuvą užklupęs lietus kol kas nesiruošia trauktis. Vasariškos liūtys su pasismarkavimais ir griaustinio dundesiu lydės ir Jonines.
Pekinas, liepos 12 diena
Žaibas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Orų prognozė

Jau savaitgalį tapo aišku, kad pilant lietui galimos nuošliaužos ir potvyniai. Tik šį kartą skendo ne Kaunas, o Alytaus rajonas.

Portalas orai.lt praneša, kad trečiadienį frontas žada pasislinkti daugiau į vakarus, todėl lietūs ir perkūnijos daugiausia merks Žemaitiją. Oro temperatūra naktį bus 12–16, dieną laukiama 23–28, tik ten, kur lis, gali būti kiek vėsiau.

Ketvirtadienį, per Jonines, orai išliks panašūs, kai kur kils liūtys, griaudės perkūnija. Žemiausia temperatūra naktį bus 13–18, dieną vakariniuose rajonuose bus 19–24, rytiniuose 25–30 laipsnių karščio. Joninių išvakarėse liūtys numatomos daugiausia rytinėje šalies dalyje.

Penktadienį popietinėmis valandomis kai kur – lūtys, griaudės perkūnija. Naktį numatoma 11–16, dieną bus 22–27 laipsniai šilumos.

Savaitgalio pradžioje, šeštadienį, orai išliks šilti ir su liūtimis. Sekmadienį vėsus oras jau žada išstumti šilumą į Rytų Europą, todėl bus kiek vėsiau, bet nelis. 

„Lietuvos ryte“ sinoptikė Alva Nagelytė, rašo, kad trečiadienį lietūs smarkės, ypač dieną. Nors lietus apims visą šalį, šį kartą smarkiausiai lis Žemaitijoje, didės perkūnijos tikimybė. Temperatūra naktį svyruos tarp 10–14 laipsnių, dieną – nuo 15 iki 20 laipsnių.

Per Jonines tradiciškai numatomi lietingi orai, bet bus šilčiau.

15min.lt orų prognozės žemėlapį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius