Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po vasariškų karščių į Europą grįžo sniegas: atšalimas pasieks ir Lietuvą

Po neįprastai šilto kovo mėnesio ir kai kur iki +30 °C sušilusio oro, į Vidurio Europą ir Balkanus netikėtai sugrįžo sniegas. Savaitgalį atšalimas ir snaigės prognozuojama ir Lietuvoje.
Kroatitjoje netikėtai smarkiai prisnigo
Kroatitjoje netikėtai smarkiai prisnigo / Nuotr. iš socialinių tinklų

Austrijos leidinys „Heute“ rašo, kad dėl poliarinių oro masių judėjimo „po ankstyvos vasaros temperatūros kai kuriose Austrijos dalyse grįžta žiema“.

Leidinyje paskelbtos kelios balandžio 16 d. darytos snieguotos vietovės nuotraukos. Jame taip pat prognozuojama, kad balandžio 20 d. kalnuotose vietovėse nuo 600 iki 1 000 metrų aukštyje iškris sniegas.

Kitame straipsnyje apie netikėtą atšalimą „Heute“ rašo, kad balandžio 19 d. 1 000 m aukštyje iškrito nuo 15 iki 30 cm sniego.

Taip pat pažymima, kad daugelyje vietų sniego riba gali nukristi žemiau 600 metrų aukščio.

Socialiniuose tinkluose rašoma, kad kai kuriose Austrijos vietose sniegas iškrito praėjus 48 valandoms po neįprasto atšilimo iki +30 °C.

Balandžio 16 d. „Sloboden Pečat“ pranešė, kad kai kuriose Slovėnijos ir Kroatijos dalyse taip pat iškrito sniego, o Zagrebe per 20 valandų temperatūra nukrito 24 laipsniais Celsijaus.

Leidinys paskelbė kelias nuotraukas ir vaizdo įrašus iš socialinės žiniasklaidos, kuriuose matyti netikėti krituliai.

Anksčiau mokslininkai pranešė, kad 2022 m. kovo 18 d. Antarktidoje užfiksuotas didžiausias temperatūros šuolis pasaulyje – 38,5 °C. Mokslininkai paaiškino, kad vėjai, kurie anksčiau mažai skverbėsi į atmosferą virš Antarktidos, dabar nešė daug šilto drėgno oro, ypač iš Australijos, kuris ir sukėlė šį šuolį.

Atšalimas savaitgalį prognozuojamas ir Lietuvoje. Meteo.lt rašo, kad artimiausios dienos bus vėsios, dažnokai debesuotos ir drėgnos. Vietoje lietaus sulauksime net šlapdribos (didžiausia tikimybė – pirmadienį), o naktimis toliau kandžiosis šalnos maždaug iki 1–6 laipsnių šalčio. Tokie orai laikysis ir kitos savaitės pirmoje pusėje. Po truputį turėtų atšilti maždaug kitos savaitės antroje pusėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius