-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 13

Vanduo kelyje Šilutė–Rusnė toliau nenumaldomai kyla

Vanduo apsemtame kelyje Šilutė–Rusnė nuo šeštadienio ryto iki sekmadienio pietų pakilo keliolika centimetrų ir artėja prie vieno metro ribos.
Pamaryje – apsemti keliai
Pamaryje – apsemti keliai / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Kaip informavo Lietuvos automobilių kelių direkcija, sekmadienį 13 valandą vandens gylis apsemtame ruože nuo 5,2 iki 7,1 kilometro siekė 95 centimetrus.

Jei vanduo pasiektų vieno metro ribą, per apsemtą ruožą žmones nustotų kelti specialus iš karinio sunkvežimio perdarytas ir žmonėms vežti pritaikytas autobusas, bet jį pakeistų amfibija.

„Žmonės tikrai neliks ne susisiekimo“, – žadėjo Šilutės rajono savivaldybės Civilinės ir priešgaisrinės saugos tarnybos vedėjas Romualdas Renčeliauskas.

Nuo šeštadienio ryto, vandens lygiui viršijus 80 centimetrų, per šį ruožą nebekeliami automobiliai. Kėlimas bus atnaujintas vandeniui nuslūgus iki 80 centimetrų.

Šilutės rajone taip pat apsemti ir yra sunkiai išvažiuojami arba neišvažiuojami 13 rajoninių kelių ruožai, iš viso – 39,88 kilometro. Vandens gylis siekia nuo 5 iki 100 centimetrų.

Pagėgių savivaldybėje apsemti ir yra neišvažiuojami septynių rajoninių kelių ruožai, iš viso – 46 kilometrai. Vandens gylis čia svyruoja nuo 20 iki 130 centimetrų.

Polaidžio vanduo semia kelio Smiltynė–Nida ruožą nuo 41 iki 42,2 kilometro. Kol kas apsemti tik važiuojamosios dalies kraštai. Šioje vietoje greitis ribojamas iki 50 kilometrų per valandą.

Eismo sąlygos kituose šalies keliuose – įvairios.

Protarpiais snyguriuoja Utenos, Alytaus, Vilniaus apskrityse, Jonavos, Kauno, Kaišiadorių, Panevėžio ir Rokiškio rajonuose. Vietomis pažeme pusto. Magistraliniai ir krašto keliai pabarstyti. Šių kelių dangos įvairios: drėgnos, provėžuotos, provėžose vietomis yra šlapio sniego košės. Šie keliai slidoki.

Geros eismo sąlygos yra Kauno, Tauragės, Telšių, Šiaulių ir Klaipėdos apskrityse. Čia pagrindinių kelių dangos apysausės, drėgnos, vietomis provėžotos.

Rajoninių kelių dangos daugiausia yra padengtos privažinėto sniego sluoksniu, provėžuotos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius