-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 15

Vilniaus gatvės antradienį valytos dukart, tačiau vakare miestą vis tiek gali sukaustyti didžiulės spūstys

Antradienį visą dieną gana intensyviai sningant Vilniaus gatvės valytos du kartus. Pirmą kartą sniego valytuvai ir barstytuvai išvažiavo 10 val., antrąjį – 15 val. Tačiau vairuotojai vis tiek skundėsi, kad keliai slidūs, o vakare baimintasi didelių spūsčių.
Ketvirtadienio rytą Vilniuje pradėjo snigti
Dėl gausaus sniego baiminamasi spūsčių Vilniaus gatvėse / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus savivaldybės duomenimis, iš ryto sostinės gatvėse išbarstytos 224 tonos druskos ir 110 kub.m smėlio. Tačiau intensyviai sningant vakarop teko procesą kartoti, manoma, kad vėl bus išbarstyta tiek pat druskos ir smėlio.

Naktį ketinama dirbti atsižvelgiant į oro sąlygas. Sinoptikai prognozuoja, kad naktį į trečiadienį neturėtų gausiai snigti, gausesnis sniegas iškris trečiadienio dieną, snigs ir ketvirtadienio naktį.

Anot kelininkų, sostinės gatvių būklė yra patenkinama, ten, kur priberta druskos, sniegas aptirpo, susidariusi košė. Tačiau piko metu eismo spūstys gali būti didesnės, negu tuomet, kai nesninga ir gatvės yra švariai nuvalytos.

Vilniaus mero Artūro Zuoko teigimu, vieną kartą nuvalyti visas sostinės gatves miestui kainuoja 100 tūkst. Lt. Jeigu valomos ne tik pagrindinės miesto gatvės, bet ir labiau nutolusios nuo miesto centro mažesnės gatvelės, tuomet suma dar labiau išauga. Jeigu intensyviai sninga ir tenka miestą valyti kelis kartus, vienos paros darbų kaina pasiekia iki 400 tūkst. Lt.

„Todėl mažiau valome tam tikras miesto vietas arba tai darome vėliau. Pats važinėju, tikrinu, kaip valomas miestas, nuolat apie tai kalbame, bet visa tai susiję ir su finansinėmis galimybėmis. Bet mes tikrai neužtikrinsime komforto kažkam, norinčiam 3 val. nakties pervažiuoti iš vieno naktinio klubo į kitą. Galime padaryti viską, sniegą pagauti danguje, bet ar pajėgsime už tokią paslaugą sumokėti“, – 15min.lt yra sakęs A.Zuokas.

Sostinėje iš viso yra barstomos ir valomos 491 gatvė, jų bendras plotas – beveik 5,8 mln. kvadratinių metrų, bendras ilgis – 602 km. Šlapiomis druskomis barstoma 280 gatvių, smėlio-druskos mišiniu – 152 gatvės, sausa druska – 59 gatvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius