Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 žmonių Vašingtono kariniame komplekse nušovęs Aaronas Alexisas tikėjo, kad jį valdo itin žemo dažnio elektromagnetinės bangos

Ginkluotas užpuolikas, kuris praeitą savaitę Vašingtone nušovė 12 žmonių, trečiadienį paskelbtame vaizdo įraše matomas vaikštantis po karinių jūrų pajėgų kompleksą kaip specialiųjų pajėgų karys.
Aaronas Alexisas
Aaronas Alexisas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV Federalinis tyrimų biuras (FTB) taip pat nurodė, kad užpuoliko Aarono Alexiso sveikatos istorijos analizė rodo, kad jis tikėjo esąs valdomas arba veikiamas itin žemo dažnio elektromagnetinių bangų (ELF).

Lygiavamzdžiu šautuvu nupjauta buože ir pistoletu ginkluotas A.Alexisas siautėjo Vašingtone esančiame kariniame komplekse „Navy Yard“ rugsėjo 16-ąją. Ant jo šautuvo buvo išgraviruoti keli užrašai, sakė FTB biuro Vašingtone direktoriaus pavaduotoja Valerie Parlave.

„Kairėje pusėje buvo frazės „Geriau baigti šitaip“ ir „Mano ELF ginklas“, – pareigūnė sakė per spaudos konferenciją.

Policija galiausiai nukovė A.Alexisą, tačiau jis iki tol per Ameriką sukrėtusias masines šaudynes spėjo nužudyti 12 žmonių. Dar keturi žmonės buvo sužeisti.

VIDEO: FTB paskelbė Vašingtono kariniame komplekse vykusių šaudynių vaizdo įrašą

V.Parlave pažymėjo, A.Alexisas, kuris paskelbtame įraše nerodomas šaudantis, psichika veikiausiai buvo sutrikusi.

„Šiuo metu galiu patvirtinti, jog esama daug požymių, kad Alexisas buvo liguistai įsitikinęs esąs kontroliuojamas itin žemo dažnio (ELF) elektromagnetinių bangų, – sakė ji. – Ant šautuvo išgraviruotas užrašas „mano ELF ginklas“, kaip manoma, yra užuomina apie tai.“

ELF bangų technologijos naudojamos ryšiui su dideliame gylyje plaukiojančiais povandeniniais laivais.

34 metų A.Alexisas buvo karinių jūrų pajėgų rezervo narys, anksčiau įvykdęs karinės drausmės pažeidimų ir patekęs į teisėsaugos akiratį civiliniame gyvenime. Jis turėjo leidimą patekti į „Navy Yard“, nes dirbo ten kaip IT kontraktininkas.

V.Parlave trečiadienį taip pat sakė, kad ant šautuvo vamzdžio taip pat buvo išgraviruoti žodžiai „Kančios pabaiga“. Tuo tarpu ant šautuvo spynos dešinėje pusėje buvo užrašas „Ne tai, ką jūs visi sakote“.

„Esama požymių, kad A.Alexisas buvo pasiruošęs žūti per šią ataką ir kad jis laikė mirtį neišvengiama savo veiksmų pasekme“, – nurodė V.Parlave.

FTB tinklalapyje nurodoma, kad viename dokumente, rastame tarp A.Alexiso failų, rašoma: „Itin žemų dažnių ataka yra tai, ką aš patyriau pastaruosius tris mėnesius, ir, kalbant visiškai atvirai, būtent tai mane pastūmėjo šito imtis.“

FTB paskelbtame 31 sekundės trukmės vaizdo įraše A.Alexis matomas dėvintis laisvokas tamsias kelnes ir dryžuotus violetinius marškinėlius trumpomis rankovėmis, atsargiai vaikštantis tuščiais koridoriais kariniame komplekse.

Viename koridoriuje jis matomas pasislepiantis už kampo ir tikrinantis, kas dedasi priekyje, o vėliau nueinantis greitu žingsniu.

Tolimajame koridoriaus gale matėsi iš kairės į dešinę prabėgantys žmonės.

Kitoje to įrašo vietoje užpuolikas matomas nubėgantis laiptais žemyn ir atidarantis stiklines duris.

Pirmąjį šūvį jis paleido 8 val. 16 min. vietos (3 val. 16 min. Lietuvos) laiku, sakoma FTB tinklalapyje paskelbtame pranešime. Dar po 69 minučių A.Alexisą nušovė policijos pajėgos.

A.Alexisas įžengė į pastatą, nešdamasis lygiavamzdį šautuvą „Remington 870“, kurio buožė ir vamzdis buvo sutrumpinti, o komplekso viduje pagrobė pistoletą „Beretta“, kurį taip pat panaudojo per žudynes.

Kitoje vaizdo įrašo vietoje jis matomas ramiai įeinantis į „Navy Yard“ 197-ąjį pastatą per pagrindinį įėjimą, nešdamasis į sportinį panašų krepšį.

Pareigūnai tebetiria elektronines laikmenas, rastas tarp A.Alexiso daiktų, tačiau preliminarūs įrodymai suteikia užuominų apie jo ketinimus.

„Esama požymių, kad A.Alexisas buvo pasiruošęs žūti per šią ataką ir kad jis laikė mirtį neišvengiama savo veiksmų pasekme“, – nurodė V.Parlave.

Pareigūnė pridūrė, kad nėra įrodymų, jog jis buvo nusitaikęs į konkrečius asmenis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius