-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjos kulto lyderis už lytinius nusikaltimus nuteistas 10 metų kalėti

Vieno Pietų Korėjos kulto lyderis, kuris sekėjus skatindavo mylėtis su juo, mat neva taip jie apsivalys nuo nuodėmių, antradienį buvo nuteistas 10 metų kalėti.
Antrankiai
Antrankiai / Photos.com

Jeong Myeong-Seokas, kurio kulto pavadinimas JMS reiškia „Jėzus – ryto žvaigždė“ („Jesus Morning Star“) ir jo inicialus, buvo nuteistas už keturių moterų išžaginimą nuo 2001 iki 2006 metų.

Apeliacinis teismas pridėjo ketverius metus prie žemesnės instancijos teismo paskirtos šešerių metų kalėjimo bausmės.

„Kaltinamasis įvykdė rimtus nusikaltimus, pasinaudodamas savo, kaip religinio lyderio, statusu“, – sakoma teismo pareiškime ir priduriama, kad aukoms buvo „smarkiai pakenkta“.

Teismo posėdžio klausėsi maždaug 70 Jeong Myeong-Seoko sekėjų. Kai kurie jų paskelbus nuosprendį dūsavo ar verkė, praneša žiniasklaida.

Jeong Myeong-Seokas, kuriam dabar – daugiau nei 50 metų, 1999-aisiais, kitą dieną, kai per nacionalinę televiziją buvo paskelbti įtarimai jo atžvilgiu, pabėgo iš Pietų Korėjos.

2001 metais jam už akių buvo pateikti oficialūs kaltinimai išžaginimu.

2003-iaisiais kulto lyderis dėl vizų režimo pažeidimų buvo areštuotas Honkonge, bet vėliau pabėgo vengdamas ekstradicijos. Kinija jį Seului išdavė pernai vasarį.

Nusikaltimai, kuriais jis kaltinamas, sekėjų atžvilgiu buvo įvykdyti slapstantis užsienyje, bet Pietų Korėjos teismai nurodo, kad tai jų jurisdikcija, nes aukos yra korėjietės.

Buvę kulto nariai, daugiausia – jaunos merginos, policijai pasakojo, jog turėjo išsirengti per sveikatos patikrinimą ir mylėtis su Jeong Myeong-Seoku, kad panaikintų savo nuodėmes.

Merginos sakė, kad joms buvo grasinama dvasine mirtimi, jei prabils apie tai, kas nutiko, sakoma ankstesniuose žiniasklaidos pranešimuose.

Manoma, kad Jeong Myeong-Seokas, kuris savo kultą įsteigė praeito amžiaus 9-ojo dešimtmečio pabaigoje, dar turi tūkstančius sekėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius