-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane per sprogimą kapinėse žuvo 14 moterų ir vaikų

Rytų Afganistane per sprogimą kapinėse ketvirtadienį žuvo mažiausiai 14 moterų ir vaikų, pranešė pareigūnai.
Per sprogimą Afganistane nukentėjęs vaikas
Per sprogimą Afganistane nukentėjęs vaikas / „AFP" nuotr.

Incidentas įvyko šaliai švenčiant Ramadano mėnesio pabaigos Id al Fitro šventę. Daugelis musulmonų per Id al Fitrą lanko giminaičių kapus.

Vyriausybę remiantis genties lyderis ir buvęs rajono policijos viršininkas Haji Ghalibas (Hadžis Galibas) AFP sakė, kad išpuolio taikinys buvo jo šeima ir kad sprogimas nugriaudėjo per vien moterų susirinkimą jo velionei žmonai paminėti.

Pasak jo, moterys buvo susirinkusios kapinėse Nangarharo provincijos Gani Chelio rajone, prie jo žmonos kapo, recituoti Korano.

„Man šokas, negaliu kalbėti“, – pridūrė jis.

Nangarharo gubernatoriaus atstovas Ahmadas Zia Abdulzai  sakė: „Žuvo septynios moterys ir septyni vaikai, o dar keturi (žmonės) – trys moterys ir vaikas – buvo sužeisti“.

Tuo tarpu prezidentas Hamidas Karzai pasakė Id al Fitro kalbą, kurioje vėl paragino Talibaną sustabdyti jau 12 metų trunkantį karą, šaliai siekiant stabilumo prieš kitų metų rinkimus ir NATO vadovaujamų pajėgų pasitraukimą.

Blogai užmaskuotoje nuorodoje į kaimyninį Pakistaną, H.Karzai paragino Talibaną nesileisti kontroliuojamam užsieniečių ir sakė, kad kovotojai turėtų remti savo pačių šalį.

„Jūs dirbate kitiems, (užsienio) ginklai yra ant jūsų pečių ir jais žudomi nekalti afganų žmonės, naikinami namai“, – sakė prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius