-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane sprogus minai sunkiai sužalotas dienraščio „The New York Times“ fotografas

Vienas JAV dienraščio „The New York Times“ fotografas šeštadienį buvo smarkiai sužalotas, kai užlipo ant minos, kurdamas reportažą apie karą Afganistano pietuose, pranešė laikraštis.
JAV kariai išskrenda į operaciją
Afganistanas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

44 metų Joao Silva buvo evakuotas į pagrindinę JAV karinę bazę Afganistano pietiniame Kandaharo mieste. Per sprogimą, kuris driokstelėjo neramiame šios provincijos Argandabo rajone, jam buvo sužalotos abi kojos.

„Grupė išminuotojų su sprogmenis užuodžiančiais šunimis jau buvo perėję tą vietą už kelių žingsnių į priekį nuo pono Silvos, kai sprogo bomba“, – sakoma „The New York Times“ tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Minos ir savadarbiai sprogstamieji užtaisai yra pagrindiniai Talibano ginklai, naudojami jau devynerius metus trunkančiame kare su Kabulo vyriausybe. Šių užtaisų pigu ir paprasta pasigaminti, tačiau jie sunkiai aptinkami ir gali būti detonuojami prisilietus arba per atstumą valdomu sprogdikliu.

Daugelis iš jau beveik 600 šiemet Afganistane prarastų užsieniečių karių žuvo dėl savadarbių bombų sprogimų, dar daugelis buvo sunkiai sužaloti.

Kaip praneša „The New York Times“, J.Silvai suteikta pagalba Kandaharo oro pajėgų bazėje. Laikraštis rašo, kad šis fotografas yra pelnęs apdovanojimų už savo reportažus ir taip pat yra dirbęs Irake, Afrikos pietuose, Balkanuose bei Artimuosiuose Rytuose.

J.Silvos tinklalapyje nurodoma, kad jis gimęs Lisabonoje, o šiuo metu gyvena Pietų Afrikos Respublikos mieste Johanesburge. Jis dirbo su vienu JAV 101-osios oro desantininkų divizijos daliniu, kuris kelias pastarąsias savaites dalyvavo didelėje karinėje operacijoje Kandaharo provincijoje.

Kandaharo gubernatoriaus atstovas sakė naujienų agentūrai AFP, kad J.Silva dirbo kartu su patyrusia žurnaliste Carlotta Gall. Pastaroji šią savaitę rašė iš Argandabo, kad JAV ir Afganistano pajėgos privertė „bėgti“ Talibano kovotojus didelėje Kandaharo provincijos dalyje.

JAV vadovaujamos pajėgos leidžia žurnalistams „prisidėti“ prie priešakinės linijos dalinių, kad jie galėtų teikti patikimiausią informaciją apie karą. Prie dalinių priskirti žurnalistai dažnai dalyvauja karinio patruliavimo misijose ir patiria tuos pačius pavojus, kaip ir kariai, nors nebūna ginkluoti ir praktiškai nėra kariškai treniruoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius