Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Air India“ pilotas į kabiną pasiėmė mamą, nes jai nepavyko gauti bilieto nemokamai

Sekmadienį buvo apklaustas „Air India“ pilotas, kuris įtariamas lakūno kabinoje skraidinęs savo motiną, nes jai nepavyko gauti bilieto nemokamai, praneša „The Telegraph“.
AIR INDIA lėktuvas
AIR INDIA lėktuvas
Temos: 2 Air India Mama

Pilotas esą reikalavo, kad kolegos jo mamai išduotų netikrą įlaipinimo kortelę. Jis atsisakė kilti, jeigu jie nesutiks priimti mamos į lėktuvą. Lėktuvo, kuriame buvo 122 keleiviai, skrydis dėl konflikto buvo atidėtas 20 minučių.

Pernelyg didelės nacionalinių oro linijų pilotams suteiktos laisvės tapo itin aktualia problema tada, kai žmonės ėmė skųstis, kad pilotai ir lėktuvų įgula piktnaudžiauja nemokamais skrydžiais artimiesiems, darbo metu apsistoja penkių žvaigždučių viešbučiuose ir net vagia. Pranešama, kad nuolat dingsta alkoholiniai gėrimai, kurie skirti keleiviams.

Oro linijos ne pirmą kartą turi nemalonumų dėl pilotų elgesio. Anksčiau buvo nusiskundimų dėl to, kad verslo klase skrendantys keleiviai išprašomi iš savo vietų, o į šias sodinami įgulos šeimos nariai.

Naujausias nusiskundimas – su Indijos valdžia. Nesutarimų tarp jos ir įgulos profesinės sąjungos kilo po to, kai buvo atleisti keli streikavę pilotai.

Šiuo metu skundžiamasi, kad lėktuvo pilotas pasodino savo motiną kabinoje, toje vietoje, kuri buvo rezervuota kitam įgulos nariui.  Lėktuvas skrido reisu iš Punės Vakarų Indijoje į sostinę Naująjį Delį, praneša „Indian Express“.

„Kai pilotas primygtinai pareikalavo į lėktuvą paimti jo motiną, buvo informuoti operacijų ir komercijos departamentai. Pilotas pradėjo grasinti, kad be savo motinos tiesiog niekur neskris“, – praneša „Indian Express“. Oro linijų atstovas Rohitas Nandanas teigia, kad buvo imtasi veiksmų pilotui sudrausminti.

Šis incidentas byloja apie akivaizdžią pernelyg didelę pilotams suteiktą laisvę, teigia buvęs aviacijos pareigūnas ir Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos tarybos narys, mokslų daktaras Sanatas Kaulas.

„Tikiuosi, kad nedelsiant bus sustabdyta piloto licencija ir bus imtasi atitinkamų veiksmų. Pilotai mažiausiai drausminami darbuotojai iš visų. Jie arba nuolat streikuoja, arba piktnaudžiauja užimamomis pareigomis. Jie mano esantys aukščiau taisyklių, nes paprastai lengvai gauna, ko užsimano“, – sako specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius