-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Al Qaeda“ prisiėmė atsakomybę už prancūzų žurnalistų nužudymą Malyje

„Al Qaeda“ padalinys Šiaurės Afrikoje trečiadienį prisiėmė atsakomybę už dviejų prancūzų žurnalistų nužudymą Malio dykumoje, kur knibžda sukilėlių, ir nurodė, kad tai buvo kerštas už Prancūzijos „naują kryžiaus žygį“ savo buvusioje kolonijoje.
Nužudyti prancūzai žurnalistai Claude'as Verlonas ir Ghislaine Dupont
Nužudyti prancūzai žurnalistai Claude'as Verlonas ir Ghislaine Dupont / AFP/„Scanpix“ nuotr.

57 metų Ghislaine Dupont ir 55 metų Claude'as Verlonas šeštadienį buvo pagrobti ir nušauti po interviu iš tuaregų separatistų atstovo neramiame Kidalio mieste Malio šiaurės rytuose. Prancūzų pareigūnai sakė, kad juos nužudė „teroristų grupės“.

„Al Qaeda“ islamiškajame Magribe“ (AQIM) pareiškime, kurį internete paskelbė Mauritanijos naujienų agentūra „Sahara Medias“, sakoma, kad tų žurnalistų mirtis yra „minimali skola“, kurią yra skolingi prancūzai ir prezidentas Francois Hollande'as „už savo naują kryžiaus žygį“.

„Ši operacija buvo atsakas į nusikaltimus, kuriuos Prancūzija įvykdė maliečių atžvilgiu, ir Afrikos bei tarptautinių pajėgų darbus prieš Azavado musulmonus“, – pareiškė AQIM, panaudodama pavadinimą, kuriuo tuaregai vadina Šiaurės Malį.

Prancūzijos prezidentūros atstovas, reaguodamas į šį pareiškimą, AFP sakė, jog šalis „panaudos visus savo išteklius ir užtikrins, kad šie nusikaltimai neliktų nenubausti, nesvarbu, kas yra atsakingas“.

AQIM nurodė, kad žurnalistus nužudė junginys, kuriam vadovauja tuaregų vadas Abdelkrimas Targui, kuris buvo artimas Abdelhamidui Abou Zeidui, vienam pagrindinių AQIM lyderių Malyje, nukautam per kovas su prancūzų armija Šiaurės Malyje vasario pabaigoje.

AQIM pareiškimas pasirodė kitą dieną po to, kai minimų „Radio France Internationale“ žurnalistų palaikai buvo parskraidinti į Paryžių, prancūzų ir maliečių kariams intensyvinant jų žudikų medžioklę.

Prancūzų kariškių patrulis nužudytus G.Dupont ir C.Verloną rado maždaug 12 km į rytus nuo Kidalio, vos kelios valandos po to, kai jie buvo pagrobti. Nužudytieji gulėjo pikape, kuriuo buvo išvežti po pagrobimo.

Jie ėmė interviu iš pagrindinės regiono ginkluotos separatistų grupuotės – Nacionalinio judėjimo už Azavado išvadavimą – atstovo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius