-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Al Qaeda“ tikriausiai mėgins įvykdyti ataką prieš JAV per artimiausius 3–6 mėnesius, sako žvalgybos vadovai

Tarptautinis teroristų tinklas „al Qaeda“ gali mėginti surengti ataką prieš Jungtines Valstijas per artimiausius 3–6 mėnesius, antradienį JAV kongresui sakė aukšti žvalgybos pareigūnai.
 2001 m. rugsėjo 11 d. su teroristine grupuote „Al Qaeda“ susiję teroristai užgrobė keturis keleivinius lėktuvus.
2001 m. rugsėjo 11 d. išpuolis / „Scanpix“ nuotr.

Ši islamo ekstremistų organizacija siunčia savo agentus į Jungtines Valstijas, kuriems patikima organizuoti naujas atakas šalies viduje, sakė Centrinės žvalgybos valdybos direktorius Leonas Panetta, kuris pridūrė, jog daugelis tų agentų yra „švarūs“ – apie jų ryšius su žinomais teroristais praktiškai neturima.

Šis bauginantis perspėjimas nuskambėjo po anksčiau antradienį paskelbto teisėsaugos pareigūnų pareiškimo, kad Nigerijos pilietis Umaras Faroukas Abdulmutullabas, kuris praeitų metų gruodžio 25 dieną, kaip įtariama, mėgino susprogdinti JAV keleivinį lėktuvą, šiuo metu bendradarbiauja federaliniais tyrėjais.

Pasak L.Panettos, „al Qaeda“ veikla taip pat įkvepia vietinius JAV ekstremistus rengti smurto išpuolius savo iniciatyva.

Metinėje ataskaitoje apie terorizmo grėsmę Jungtinėms Valstijoms nekalbama apie jokias naujas tendencijas, tačiau joje pabrėžiama, kad vis didesnį nerimą kelia tai, jog kovotojų užmačios tampa vis sunkiau susekamos, o atakoms ruošiamasi trumpiau.

„Didžiausia grėsmė – ne ta, jog mums gresia ataka, panaši į 2001 metų rugsėjo 11 dienos išpuolius. Svarbiausia, kad „al Qaeda“ adaptuoja savo metodus tokiais būdais, jog juos dažnai sunku atskleisti“, – L.Panetta sakė JAV Senato žvalgybos komitetui.

Organizuodama naujus teroristinius sąmokslus, „al Qaeda“ vis dažniau pasitelkia minimaliai apmokytus agentus, o atakoms naudojamos priemonės taip pat tampa paprastesnės, sakė CŽV vadovas, pristatydamas Kongresui terorizmo grėsmių įvertinimą.

L.Panetta taip pat perspėjo apie savarankiškai veikiančių ekstremistų keliamą pavojų.

„Manau, kad turime atkreipti dėmesį į „vienišo vilko“ strategiją, kuri yra pagrindinė grėsmė šiai šaliai“, – pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius