Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aleksandras „Chirurgas“ Zaldostanovas užsitraukė Rusijos baikerių panieką

Rusijos baikerių kantrybė išseko. Jie atvirai prabilo, kad „Naktinių vilkų“ lyderis ir Vladimiro Putino bičiulis Aleksandras „Chirurgas“ Zaldostanovas neturi teisės kalbėti jų vardu. Rusai tvirtina, kad A.Zaldostanovas meluoja, diskredituoja patriotizmą ir juo prisidengdamas užsiima savireklama, praneša gazeta.ru.
„Naktinių vilkų“ vadas Aleksandras Zaldostanovas („Chirurgas“)
„Naktinių vilkų“ vadas Aleksandras Zaldostanovas („Chirurgas“) / Vida Press nuotr.

Didelį nepasitenkinimą sukėlė ir opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno paskelbti duomenys, kad „Chirurgo“ vadovaujamas baikerių klubas iš valdžios skirtingiems projektas gavo mažiausiai 56 milijonus rublių. Savaitgalį Sankt Peterburge įvykusio tradicinio baikerių sezono atidarymo metu dalyvių buvo kur kas mažiau nei anksčiau. Baikeriai neslėpė, kad daugeliui jų gėda šiame renginyje važiuoti su A.Zaldostanovu.

Pasikvietė statistų

Kad dalyvių būtų daugiau, „Naktiniai vilkai“ net kvietė savo žmones iš kitų Rusijos miestų, – apie baikerių sezono atidarymą Sankt Peterburge pasakojo I.Boroda.

„Daugelis baikerių klubų net nevažiavo į sezono atidarymą. Ten buvo tik tie, kurie seniai bičiuliaujasi su „Naktiniais vilkais“. Kad dalyvių būtų daugiau, „Naktiniai vilkai“ net kvietė savo žmones iš kitų Rusijos miestų“, – pasakojo baikeris Igoris Boroda.

Pasak jo, vietos klubams nepatiko, kad „Chirurgas“ Sant Peterburge elgėsi kaip šeimininkas, nors atvažiavo kaip svečias. Baikerių kolonos priekyje važiavo karo laikų motociklai, po jų A.Zaldostanovas su „Naktinių vilkų“ vėliava ir tik po jų buvo vežama Sankt Peterburgo vėliava.

Vida Press nuotr./„Naktinių vilkų“ vadas Aleksandras Zaldostanovas („Chirurgas“)
Vida Press nuotr./„Naktinių vilkų“ vadas Aleksandras Zaldostanovas („Chirurgas“)

„Taip nesielgiama“, – piktinosi I.Boroda. Nors renginyje pastebėta gausybė motociklų su kitų miestų numeriais, sezono atidaryme dalyvių šiais metais buvo gerokai mažesnis nei anksčiau.

Pagyrūnai ir pozuotojai

Jeigu jie būtų tiesiog važiavę, be aibės interviu ir pagyrų būtų padėję gėlių – tai būtų normalu. Dabar žuvusiųjų pagarba virto „Naktinių vilkų“ viešųjų ryšių akcija.

„Du trečdaliai mūsų baikerių aiškiai pasiuntė „vilkus“. Nė vienas iš klubų šioje kolonoje nevažiavo. Mums ne vis vien, kas važiuoja pirmas“, – pasakojo baikeris Romanas Judinas.

Po renginio socialiniuose tinkluose įvykęs balsavimas taip pat parodė Rusijos baikerių skilimą. Vos 30 proc. apklaustųjų teigė, kad jiems šventė patiko. 40 proc. pareiškė, kad joje nedalyvavo iš principo.

Vida Press nuotr./„Naktinių vilkų“ vadas Aleksandras Zaldostanovas („Chirurgas“)
Vida Press nuotr./„Naktinių vilkų“ vadas Aleksandras Zaldostanovas („Chirurgas“)

Rusijos baikeriai skirtingai vertina ir „Naktinių vilkų“ planuotą žygį per Europos Sąjungos šalis. „Jeigu jie būtų tiesiog važiavę, be aibės interviu ir pagyrų būtų padėję gėlių – tai būtų normalu. Dabar žuvusiųjų pagarba virto „Naktinių vilkų“ viešųjų ryšių akcija“, – kalbėjo I.Boroda.

Motociklų mylėtojas Arsenijus Raiskis priminė, kad Maskvoje visų baikerių sezono atidarymas nevyksta jau keletą metų, nors anksčiau tai buvo „Naktinių vilkų“ monopolizuotas renginys. Tuo metu kritiškai šį klubą vertinančių žmonių buvo gerokai mažiau. Dabar baikerių klubai sezoną atidaro savo nuožiūra ir tai lydi ne viena atskira šventė.

„Chirurgas“ apsimelavo

„Naktinių vilkų“ santykius su Uralo baikeriais aptemdė „Chirurgo“ melas.

„Naktinių vilkų“ santykius su Uralo baikeriais aptemdė „Chirurgo“ melas. Jis pasakojo, kad žygio iki Berlyno idėja jam gimė bendraujant su Jekaterinburge gyvenančia legendine veterane  Nadežda Kirilova. Ji karo metu priklausė motociklininkų būriui. Jos iniciatyva miesto parke atsirado paminklas kariams motociklininkams. Prie jo vyksta vietinių baikerių susirinkimai.

Jekaterinburgo baikeriai tikina, kad A.Zaldostanovas niekada nebendravo su N.Kirilova ir tik pasinaudojo jos pavarde savo klubui pareklamuoti. „Man „vilkai“ nėra padarę nieko blogo ir net yra padėję, tačiau dabar situacija pasikeitė. Matyt „Chirurgas“ atidirbinėja pinigus, kuriuos gavo iš biudžeto, nors tiksliai to teigti negaliu“, – sakė baikerių klubo „Juodieji peiliai“ atstovas Dmitrijus Kranas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./A.Zaldostanovas. Karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje 2015 m. gegužės 09 d.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./A.Zaldostanovas. Karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje 2015 m. gegužės 9 d.

Pats A.Zaldostanovas į kritiką reagavo audringai. „Mums nusispjauti į tokius tuščius pareiškimus. Mes ką, kažkam nelaidžiame daryti savo akcijų? Arba Pergalės dienos švęsti? Mes tik padėdavome kitiems klubams, kai mūsų buvo prašoma“, – atkirto jis.

Reklamą apmoka Rusijos žmonės

„Chirurgas“ patvirtino, kad iš Rusijos prezidento gavo 56 milijonus rublių, už kuriuos buvo organizuota naujametinė eglutė, kaskadininkų festivalis, kuriami patriotiniai vaizdo siužetai.

„Chirurgas“ patvirtino, kad iš Rusijos prezidento gavo 56 milijonus rublių, už kuriuos buvo organizuota naujametinė eglutė, kaskadininkų festivalis, kuriami patriotiniai vaizdo siužetai.

Ant „Naktinių vilkų“ dantį griežia ir Maskvos baikeriai. Antai neseniai Maskvoje pasirodė reklaminiai skydai, kuriuose aktorius ir kovų menų atstovas Sergejus Bodiukas ragino vairuotojus laikytis kelių eismo taisyklių.

„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./„Naktinių vilkų“ vadas Aleksandras Zaldostanovas („Chirurgas“)
„Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr./„Naktinių vilkų“ vadas Aleksandras Zaldostanovas („Chirurgas“)

Ši iš biudžeto apmokama socialinė reklama kabėjo neilgai. Praėjus vos kelioms dienos ją pakeitė plakatai su „Chirurgo“ atvaizdu. Maskvos baikeriai viešai pasipiktino, kad taip A.Zaldostanovas nemokamai darosi sau reklamą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius