-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aliaksandras Lukašenka pripažįsta Oleksandrą Turčynovą legitimiu Ukrainos prezidentu

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pripažįsta Ukrainos laikinojo vadovo Oleksandro Turčynovo ir Aukščiausiosios Rados legitimumą.
Valgevene president Aleksandr Lukašenka
Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka / Scanpix / Postimees.ru

Ukraina neturėjo prezidento, kai Viktoras Janukovyčius išvyko iš šalies, pareiškė A.Lukašenka interviu televizijai NTV, kurio ištraukas sekmadienį paskelbė Baltarusijos žiniasklaida.

„Pagal konstituciją, jei šalyje nėra prezidento, jo pareigas vykdo Aukščiausiosios Rados pirmininkas. Manau, jų šalis yra be prezidento nuo vasario pabaigos, kai Janukovyčius išvyko. Suprantama, pagal konstituciją prezidentas turi būti, ten taip pat parašyta, kas turi vykdyti tas pareigas. Todėl laikau Turčynovą legitimiu ir Aukščiausiąją Radą – legitimia“, – sakė A.Lukašenka.

Tuo pat metu jis pažymėjo, jog Aukščiausiosios Rados paskirtas O.Turčynovas supranta, kad valdžios pasikeitimas Ukrainoje „įvyko ne pagal konstituciją“.

„Manau, tai buvo neteisėtas ir antikonstitucinis perversmas. Faktinis valdžios užgrobimas. O.Turčynovas šiuo klausimu turi savo nuomonę, aš turiu savo. Jis supranta, kad viskas iš tiesų įvyko ne pagal konstituciją“, – sakė Baltarusijos lyderis.

A.Lukašenka taip pat pabrėžė patikinęs O.Turčynovą, jog Ukrainai nėra jokios karinės grėsmės, paneigdamas kalbas apie Baltarusijos ir Ukrainos pasienyje sutelktas pajėgos.

A.Lukašenka interviu papasakojo apie savo susitikimą su O.Turčynovu, kuris įvyko Baltarusijoje.

„Pasakiau jam (savo nuomonę), paklausiau, kas dabar vyksta Ukrainoje. Ėmiau klausinėti, konkrečiai: „Pravyj sektor“ („Dešinysis“ arba „Teisusis sektorius“) – kas tokie, kiek jų yra, kodėl viskas taip vyksta. Jis nuoširdžiai sakė, jog tokie dalykai šalyje neleistini“, – sakė jis.

Pasak A.Lukašenkos, O.Turčynovas pats pasisiūlė atvirai papasakoti, kas vyko Ukrainoje „minučių ir valandų tikslumu“, bei išdėstė, kaip viskas buvo iš tiesų.

„Negaliu pasakyti, kad jis dėl daugelio dalykų pakeitė mano nuomonę, tačiau kai kurie momentai buvo įdomūs“, – sakė Baltarusijos lyderis.

A.Lukašenka mano, kad atsakomybė už įvykius Ukrainoje tenka buvusiai šalies valdžiai.

„Jie praktiškai neturi kuo reaguoti į panašias situacijas. Net jei turėtų, tai tie žmonės, matę tą žlugimą, tą netvarką šalyje, tą laukinę korupciją ir ekonomikos naikinimą, yra visiškai suklaidinti“, – sakė jis.

A.Lukašenka taip pat pabrėžė patikinęs O.Turčynovą, jog Ukrainai nėra jokios karinės grėsmės, paneigdamas kalbas apie Baltarusijos ir Ukrainos pasienyje sutelktas pajėgos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius