-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aliaksandras Lukašenka sako esąs sveikas ir neketinąs bėgti iš Baltarusijos, o dujų iš Rusijos kitais metais gausiąs gerokai pigiau

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė neturįs jokių planų išvykti iš šalies ir nesiskundžiąs savo sveikata.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu aš ruoščiausi bėgti iš šalies, tai nesistengčiau taip išlaižyti šalį, kaip aš darau pastaruoju metu. Aš čia gimiau, užaugau ir mirsiu čia“, – kalbėjo A.Lukašenka penktadienį Molodečne žurnalistams.

Taip jis pakomentavo vakarų žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus esą prezidentas rengiasi bėgti iš Baltarusijos, todėl Vakarams reikėtų jau pagalvoti kaip paremti naująją vyriausybę.

„Apie mano sveikatos būklę – tai perduokite jiems, kad prezidentas „mirtinai serga“. Tegu stoja į eilę, rytoj sostas bus laisvas, – ironiškai pažymėjo A.Lukašenka. – O rimtai kalbant, ateikite rytoj į treniruotę (ledo ritulio aikštę) ir atveskite ką panorėsite, pažiūrėsite, kaip aš judu.“

„Aš kažkaip nepastebėjau kad mano eisena būtų netvirta. O ir blyškiaveidis niekada nebuvau“, – pridūrė jis.

„Tegu jie nusiramina ir savo sveikata rūpinasi. Nesijaudinkite, jaučiuosi gerai“, – dar tarė A.Lukašenka.

„Nors šie metai man buvo labai sunkūs, – tęsė A.Lukašenka ir paaiškino, kad turįs omenyje prezidento rinkimus, porinkiminį laikotarpį, teroro išpuolį Minsko metropolitene. – Visa tai veikė mano širdį. Ir tai visų peštynių ir „laidotuvių“ fone.“

„Mane jau laidojo ne vieną kartą per mano prezidentavimą, – pabrėžė A.Lukašenka. – Mes dar pagyvensime, bet šalies jie (opozicija) negaus, kad ir kaip rėžtųsi, kad ir ką darytų.“

Dar jis perspėjo, kad „penktoji kolona stengiasi užgrobti šalį, jie darys viską kad įtiktų tiems, kurie juos šiandien velka į valdžią“.

Mane jau laidojo ne vieną kartą per mano prezidentavimą, – pabrėžė Aliaksandras Lukašenka.

„Kad ir kiek mane laidotų, aš, kaip ir jūs, taip pat tikiuosi pagyventi šioje šalyje“, – pareiškė A.Lukašenka.

Baltarusija dujas kitais metais pirks iš Rusijos gerokai pigiau

A.Lukašenka pareiškė suderinęs su Rusijos vadovais klausimą dėl dujų tiekimo – Baltarusija kitais metais pirks rusiškas dujas kainomis, kurios bus daug mažesnės už dabartinį lygį.

„Tai suderinta su Rusijos vadovybe, ateinančiais metais Baltarusija gaus kainas gerokai mažesnes, negu mes šiandien perkame rusiškas dujas“, – sakė A.Lukašenka žurnalistams penktadienį.

„Mes susitarėme, kad lapkritį ar gruodžio pradžioje pasirašysime vyriausybių susitarimą ir visus kontraktus dėl Rusijos dujų pristatymo Baltarusijai“, – nurodė A.Lukašenka, pasakodamas apie neseniai vykusias derybas su „Gazprom“ vadovu Aleksejumi Mileriu.

Komentuodamas žiniasklaidos pranešimus esą Baltarusija pasirengusi parduoti bendrovei „Gazprom“ visas baltarusiškas įmones, kurių „Gazprom“ norėtų įsigyti, A.Lukašenka pabrėžė: „Mes neketiname pardavinėti visa, kas po ranka papuola.“

„Jūs žinote, kad „Gazprom“ domisi įsigyti 50 proc. „Beltransgaz“ akcijų ir pasirengusi nupirkti jas už pustrečio milijardo dolerių“, – pridūrė jis.

„Mes visiškai ne prieš, bet mes reiškiame savo reikalavimus, – nurodė prezidentas. – Pirma: kad šiuo vamzdžiu visa apimtimi būtų pumpuojamos dujos į Vakarus, kad mes gautume mokestį už tranzitą. Antra: mes tai siejame su vieningomis vienodas pajamas duodančiomis dujų kainomis“, – paaiškino A.Lukašenka, nes, anot jo, tai verčia ir Vieningoji ekonominė erdvė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius