Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Amžiaus apiplėšimas įvykdytas tik antru bandymu

Londono centre įsikūrusios juvelyrinių dirbinių parduotuvės „Graff Diamonds“ apiplėšimas nebuvo eilinis nusikaltimas, pareiškė tyrimą atliekantis policijos pareigūnas. Naujais duomenimis, nusikaltėliai parduotuvę apiplėšė tik antru bandymu.
Iš parduotuvės „Graff Diamonds“ pagrobtosios milijonus kainuojančios vertybės
Iš parduotuvės „Graff Diamonds“ pagrobtosios milijonus kainuojančios vertybės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rugpjūčio 14 dieną viena teisininkų firma paskelbė išmokėsianti milijoną svarų už informaciją apie nusikaltėlius, tačiau kol kas niekas tokių duomenų jai nesuteikė.Kaip sekmadienį pranešė laikraštis „The Guardian“, peržiūrėdami kelių dienų vaizdo kamerų, įrengtų parduotuvėje ir greta jos, įrašus pareigūnai pamatė, kaip du gerai apsirengę vyriškiai priartėjo prie parduotuvės. Vienas iš jų beveik visiškai prisišliejo prie vitrinos. Į kadrą pateko ir mėlynas automobilis BMW, kuriuo įvykdę nusikaltimą plėšikai spruko iš parduotuvės. Šis įrašas darytas rugpjūčio 4 dieną, o apiplėšimas įvykdytas rugpjūčio 6 dieną.

Tyrėjai mano, kad įraše užfiksuoti tie patys vyrai, kurie po poros dienų iš parduotuvės „Graff Diamonds“ išsinešė 43 juvelyrinius dirbinius už 40 mln. svarų sterlingų. Nei nusikaltėlių, nei jų bendrininkų kol kas sulaikyti nepavyko. Anksčiau skelbta, kad vienas įtariamasis, 50-metis Londono gyventojas, yra sulaikytas, tačiau vėliau policija jį paleido už užstatą.

Rugpjūčio 14 dieną viena teisininkų firma paskelbė išmokėsianti milijoną svarų už informaciją apie nusikaltėlius, tačiau kol kas niekas tokių duomenų jai nesuteikė.

Kadras iš parduotuvės stebėjimo kameros įrašo/Parduotuvės vaizdo kameros įamžino abu nusikaltėlius
Parduotuvės vaizdo kameros įamžino abu nusikaltėlius.

Policijos duomenimis, du prabangiai apsirengę vyrai rugpjūčio 6 dieną į juvelyrinę parduotuvę atvažiavo taksi automobiliu. Parduotuvės apsaugai jie nesukėlė jokių įtarimų, todėl buvo įleisti vidun. Įėję į parduotuvę, nusikaltėliai vieną pardavėją paėmė įkaite, pačiupo 43 juvelyrinius dirbinius, tarp jų žiedų, segių, laikrodžių bei vėrinių, ir pasišalino paleidę moterį. Niekas iš parduotuvės darbuotojų nenukentėjo.

Pranešama, kad sprukdami nusikaltėliai pakeitė mažiausiai tris automobilius. Iš parduotuvės jie išvažiavo mėlynu BMW. Šiuo automobiliu plėšikai sugebėjo jau gretimoje gatvėje įsirėžti į taksi. Po to nusikaltėliai metė BMW ir persėdo į sidabrinį „Mercedes“. Dar vėliau jie persėdo į juodą „Ford Galaxy“ arba „Volkswagen Sharan“. Policininkų manymu, šiuos automobilius vairavo dar mažiausiai du bendrininkai.

Iš įvykio vietos bėgantys nusikaltėliai iššovė mažiausiai du šūvius iš nenustatytų ginklų. Policija plėšikus įvertino kaip „ypač pavojingus“. Abu nusikaltėliai apibūdinami kaip trisdešimtmečiai. Vienas  – liesesnio kūno sudėjimo baltaodis. Kitas – trumpai apsikirpęs ir kiek atletiškesnio sudėjimo juodaodis. Neseniai paaiškėjo, kad nusikaltėliai prieš apiplėšimą buvo kruopščiai nusigrimavę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius