Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 15 /2016 03 16

Antiteroristinė operacija Briuselyje – susišaudymo metu sužeisti keturi pareigūnai, vienas užpuolikas sulaikytas

Prancūzijos ir Belgijos pareigūnų antiteroristinės operacijos Briuselyje metu prasidėjo susišaudymas, skelbia Belgijos žiniasklaida. Keturi policijos pareigūnai buvo sužeisti.
Policijos ir teroristų susišaudymas Briuselyje
Policijos ir teroristų susišaudymas Briuselyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Skelbiama, kad dėl belgų ir prancūzų teisėsaugos antiteroristinės operacijos buvo uždarytas visas rajonas, pastatytos užtvaros. Naujausiais duomenimis, šaudynių metu sužeisti keturi pareigūnai. Vieno iš jų būklė sunki, kiti trys patyrė gyvybei nepavojingus sužeidimus.

VIDEO: FRANCE 24 live news stream: all the latest news 24/7

Belgijos žiniasklaidos šaltiniai mini, kad pasprukusių įtariamųjų gali būti du. Abu jie sužeisti, tačiau ketina toliau priešintis. Skelbiama, kad jie užsibarikadavo ant namo stogo. Namą buvo apsupusios gausios policijos pajėgos, kurios ruošiasi šturmui.

„Per šią operaciją vienas arba keli žmonės pradėjo šaudyti į policininkus, kai jie įžengė per duris“, viename name šios operacijos pradžioje, sakoma federalinės prokuratūros pranešime.

„Vienas įtariamasis, ginkluotas Kalašnikovo automatu, buvo nukautas per šturmą“ maždaug po trijų valandų, nurodė prokuratūra, pridūrusi, kad pareigūnai „aktyviai vykdo tyrimus – dieną ir naktį“.

Vaikai ir mokytojai dviejose mokyklose ir dviejuose vaikų darželiuose netoli to incidento vietos turėjo likti pastatuose, kol jie galiausiai buvo išvesti vienas po kito, lydimi ginkluotų policininkų.

Policija vėliau pradėjo įleidinėti žmones į namus, o apie 50 žmonių, įstrigusių vietos prekybos centre „Aldi“, taip pat buvo išleisti.

Iki vidurnakčio padėtis tame rajone aprimo, o daugumai vietos gyventojų buvo leista grįžti namo. Specialiųjų pajėgų pareigūnai tebepatruliavo, bet jie atrodė atsipalaidavę, sakė vienas naujienų agentūros AFP žurnalistas.

19:34 val. Patvirtintas vieno iš įtariamųjų sulaikymas. Jis buvo sulaikytas po to, kai pašovė tarnybinį policijos šunį, tačiau ir pats buvo sužeistas. 

Kol kas nėra skelbiama, kokia jo tapatybė ir kaip šis asmuo susijęs su teroro išpuoliais Paryžiuje.

18:38 val. Skelbiama, kad vienas iš užpuolikų buvo sulaikytas ir nuginkluotas specialiųjų operacijų pareigūnų. Tiesa, šios informacijos nepatvirtino Belgijos prokuratūra.

18:20 val. Policijos pareigūnai paneigė pasigirdusius gandus, kad vienas iš Briuselyje užspeistų teroristų gali būti ieškomas Paryžiaus atakų organizatorius Salahas Abdeslamas.

17:45 val. Liudininkai pranešė apie naują susišaudymą. Manoma, kad ant stogo užsibarikadavę įtariamieji atidengė ugnį į policijos pareigūnus. 

„Į policininkus šaudyta“, – pripažino Belgijos federalinės prokuratūros atstovas Ericas Van Der Syptas, pridurdamas, kad įtariamieji buvo ginkluoti „Kalašnikov“ automatais.

Susišaudymas įvyko priešais automobilių „Audi“ gamyklą ir geležinkelio, vedančio į Pietų stotį, iš kurios išvyksta traukiniai „Eurostar“ traukiniai į Londoną ir „Thalys“ – į Paryžių. 

Pirminiais duomenimis, policijos operacija ir krata vykdyta ieškant su praėjusių metų išpuoliais Paryžiuje susijusių asmenų.

Nuo lapkričio vidurio Belgijoje areštuota ir apkaltinta 11 asmenų, siejamų su minėtomis žudynėmis Paryžiuje, dar aštuoni tebėra sulaikyti.

Įtariami Paryžiaus išpuolių organizatoriai Salahas Abdeslamas ir jo bendrininkas Mohamedas Abrini, abu iš Molenbeko rajono Briuselyje, tebėra pabėgę ir ieškomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius