-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arabų Lygai vadovaus Egipto diplomatas Abul Gheitas

Egipto veteranas diplomatas Ahmedas Abul Gheitas ketvirtadienį buvo paskelbtas Arabų Lygos, kuriai rimtus iššūkius meta daugelis karų ir didėjanti džihadizmo grėsmė, nauju generaliniu sekretoriumi.
Egipto diplomatas Ahmedas Abul Gheitas
Egipto diplomatas Ahmedas Abul Gheitas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Egiptas

Tačiau šiame procese buvo pastebima arabų pasaulio organizaciją krečiančių nesutarimų ženklų: Kataras išreiškė abejonių dėl A.Abul Gheito kandidatūros, nurodydamas į jo „priešišką poziciją“ Dohos atžvilgiu, sakė arabų diplomatai.

„Po konsultacijų Ahmedas Abul Gheitas buvo paskirtas į generalinio sekretoriaus postą“, – Bahreino užsienio reikalų ministras Khaledas bin Ahmedas Al Khalifa paskelbė televizijos transliuotame pranešime, pasibaigus ministrų susitikimui.

A.Abul Gheitas, kuris dirbo užsienio reikalų ministru nuversto Egipto prezidento Hosni Mubarako administracijoje, perima šias pareigas tuo metu, kai Arabų Lyga, kurios būstinė įsikūrusi Kaire, patiria ne vieną vienybės išbandymą.

Pagrindinis iššūkis šiai regioniniai organizacijai yra karas Sirijoje, nuo 2011 metų nusinešęs jau per 270 tūkst. žmonių gyvybių, o milijonus kitų privertęs palikti savo namus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius