-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentinoje viešintis V. Zelenskis pabrėžė kovos už laisvę svarbą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, sekmadienį atvykęs į Buenos Aires dalyvauti Argentinos prezidento Javiero Milei (Chavjero Milėjaus) inauguracijoje, su Ekvadoro, Paragvajaus ir Urugvajaus vadovais aptarė Rusijos invaziją į Ukrainą.
Ukraine Presidency/Ukrainian Pre / ZUMAPRESS.com
Ukraine Presidency/Ukrainian Pre / ZUMAPRESS.com

Tiek Maskva, tiek Kyjivas bandė patraukti į savo pusę Lotynų Amerikos šalis, kurių nuomonės dėl atsako į Rusijos plataus masto karą Ukrainoje išsiskyrė.

„Lotynų Amerikos šalių, kurios palaiko Ukrainos žmones kovoje už laisvę ir demokratiją, parama ir stiprus vieningas balsas mums yra labai svarbūs“, – po susitikimų sakė V. Zelenskis socialiniame tinkle „X“.

V. Zelenskis vieši Buenos Airėse, kur vyko J. Milei prisaikdinimo prezidentu ceremonija. Į ją susirinko daug pasaulio lyderių.

Socialiniame tinkle „Telegram“ jis parašė: „Šiandien dalyvavau Javiero Milei inauguracijoje Buenos Airėse ir pasveikinau naująjį prezidentą.“

„Tai nauja Argentinos pradžia, ir aš linkiu prezidentui Milei ir visai Argentinos tautai nustebinti pasaulį savo sėkme, – teigė jis. – Taip pat esu įsitikinęs, kad dvišalis Ukrainos ir Argentinos bendradarbiavimas ir toliau plėsis.“

Ukrainiečių lyderis taip pat sakė esąs dėkingas Urugvajaus prezidentui Luisui Lacalle Pou (Luisui Lakaljei Pu) ir jo šaliai „už Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo palaikymą“.

Jis teigiamai įvertino Urugvajaus dalyvavimą trečiajame užsienio patarėjų susitikime dėl Ukrainos taikos formulės įgyvendinimo ir pakvietė Ekvadorą ir Paragvajų prisijungti.

V. Zelenskis kalbėjosi su Paragvajaus vadovu Santiago Pena (Santjagu Penja) ir „padėkojo jam už tvirtą Ukrainos palaikymą tarptautinėse organizacijose“.

Pokalbiuose su Ekvadoro prezidentu Danieliu Noboa V. Zelenskis taip pat aptarė galimybes plėsti dvišalį bendradarbiavimą.

Visos trys Pietų Amerikos šalys balsavo už šį vasarį priimtą Jungtinių Tautų rezoliuciją, kuria raginama nutraukti karą Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius