Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 28 /15:42

Arogantiškas Ukrainos Regionų partijos narės Jelenos Bondarenko atsakas žurnalistams: žiniasklaidos atstovai turi būti pasirengę žūti

Antradienį į posėdį susirinkus Aukščiausiajai Radai, parlamento pastate grupė žurnalistų valdančiosios Regionų partijos atstovams rodė nuotraukas, kuriose pavaizduoti sužaloti jų kolegos. Žurnalistai klausė, ar normalu, kad specialiosios pajėgos daužo žiniasklaidos atstovus.
Tetjana Čornovol
Pernai gruodį sumušta Ukrainos žurnalistė Tetjana Čornovol / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Regionų partijos deputatė Jelena Bondarenko pareiškė negalinti žiūrėti į nuotraukas.

„Aš silpna moteris, mano psichika silpna“, – sakė ji ir pridūrė, kad kai vyksta susirėmimai, žurnalistai nėra apsaugoti nuo žūties ir jie tam turi būti pasiruošę.

Ukrainoje sausio 19–27 dienomis nukentėjo 60 žurnalistų, o praėjusiųjų metų lapkričio ir gruodžio mėnesiais – pusė šimto žiniasklaidos atstovų.

„Manau, kad jums nėra paslaptis, kad ten, kur kovojama, visada būna nukentėjusiųjų. Gaila, bet žurnalistai nuo to neapsaugoti. Prisiminkime mūsų žurnalistus, kurie žuvo karštuosiuose taškuose. Žurnalistai žūsta visur, ir, labai gaila, bet taip bus ir ateityje“, – kalbėjo J.Bondarenko.

Tarusi šiuos žodžius politikė dar pamokė žurnalistus, kad jie su deputatais turėtų elgtis mandagiau.

Papildyta 15.42 val. Asmeniškai atsiprašė Kijeve sumuštų žurnalistų

Tuo metus Regionų partijos frakcijos lyderis Aleksandras Jefremovas pažadėjo, kad kaltininkai sulauks bausmės ir atsiprašė:

„Aš asmeniškai atsiprašau, nes manau, kad tokie dalykai valstybėje yra netoleruotini nei bet kurio žmogaus, nei žurnalisto atžvilgiu. Žurnalistai tui vykdyti savo funkcijas, nesibaimindami dėl savo gyvybės, o mes turime užtikrinti atitinkamas sąlygas mūsų valstybėje“.

Nukentėjo 60 žurnalistų

Ukrainoje sausio 19–27 dienomis nukentėjo 60 žurnalistų, o praėjusiųjų metų lapkričio ir gruodžio mėnesiais – pusė šimto žiniasklaidos atstovų.

Pirmadienį Ukrainos nacionalinė žurnalistų sąjunga pareikalavo, kad jėgos struktūros nutrauktų prievartos naudojimą prieš žurnalistus.

Sąjungos atstovai taip pat pareiškė, kad, remiantis liudininkų parodymais, su žurnalistais susidoroja valdžios įsakymus vykdantys pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius