Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Atėnuose policija perėmė N.Sarkozy skirtą pašto siuntą su sprogmenimis, dar vienas siuntinys sprogo

Prancūzijos prezidentui Nicolas Sarkozy buvo skirtas vienas užminuotas siuntinys iš keturių, kuriuos Atėnuose pirmadienį aptiko policija; kitas siuntinys užsidegė ir lengvai sužeidė moterį.
Į įvykio vietą buvo iškviesti sprogmenų ekspertai.
Į įvykio vietą buvo iškviesti sprogmenų ekspertai. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

N.Sarkozy adresuotą siuntinį atnešė du vyrai, kurie įtariami priklausantys radikaliems kairiesiems. Kiek anksčiau panašus siuntinys, skirtas Meksikos ambasadai Atėnuose, sprogo pašto kurjerių firmoje ir apdegino tarnautojos ranką.

Tada policija aptiko ir susprogdino dar du siuntinius, adresuotus Belgijos ir Nyderlandų ambasadoms Atėnuose.

Policijos atstovui šie įvykiai pasirodė esą „gana keistoki“.

„Šie incidentai atrodo gana keisti, o N.Sarkozy atveju visiškai aišku, kad tas siuntinys niekada nebūtų pasiekęs adresato“, – sakė policijos atstovas Tanasis Kokalakis agentūrai AFP.

Kaip nurodo agentūra „Reuters“, policija pranešė suėmusi keturis įtartinus asmenis. Pasak vieno pareigūnų, jie dėvėjo neperšaunamas liemenes ir buvo ginkluoti.

Birželį vienas paketas su paslėpta bomba sprogo prie policijai vadovaujančios ministerijos, o per šią ataką žuvo vienas iš svarbiausių ministro patarėjų.„Policija mano, kad ryšio su „al Qaeda“ nėra. Mes vis dar tiriame“, – sakė jis. Manoma, kad vienas iš suimtųjų priklauso Graikijos kairiųjų kovotojų grupuotei, žinomai kaip „Ugnies sąmokslo kuopelės“.

Per pastaruosius dvejus metus Graikijoje buvo susprogdinta daug užtaisų, pagamintų iš dujų balionų, taip pat kitokių bombų. Tokie išpuoliai, dažniausiai siejami su kairiųjų grupuotėmis, suintensyvėjo po 2008 metų gruodį įvykusio incidento, kai policija Atėnuose nušovė vieną paauglį. Šis įvykis šalyje išprovokavo didžiausią per kelis dešimtmečius riaušių bangą.

Birželį vienas paketas su paslėpta bomba sprogo prie policijai vadovaujančios ministerijos, o per šią ataką žuvo vienas iš svarbiausių ministro patarėjų.

Nyderlandų URM patvirtino, kad vienoje siuntų bendrovėje aptiktas siuntinys su bomba buvo adresuotas Olandijos ambasadai, tačiau atsisakė komentuoti, kokio tipo buvo šis sprogmuo ir kodėl taikiniu pasirinkta olandų atstovybė.

Tuo tarptu praeitą penktadienį Didžiojoje Britanijoje ir Dubajuje pareigūnams pavyko sėkmingai perimti du iš Jemeno gabentus siuntinius su paslėptomis bombomis, kurie buvo adresuoti Čikagoje veikiančioms sinagogoms.

Vienas iš šių paketų buvo rastas skubiųjų siuntų bendrovės „United Parcel Service“ (UPS) krovininiame lėktuve į šiaurę nuo Londono esančiame Rytų Midlendso oro uoste. Kitas užtaisas buvo paslėptas kompiuteriniame spausdintuve, kuris buvo rastas siuntinyje, atgabentame į siuntų bendrovės „FedEx“ centrą Dubajuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius