-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atlanto vandenyne dingęs laivas tikriausiai yra pagrobtas, sako kompanija (atnaujinta 13.44 val.)

Prekinio laivo, kuris dingo Atlanto vandenyne, kompanija ketvirtadienį paskelbė mananti, kad jis buvo pagrobtas.
„Arctic Sea“
„Arctic Sea“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mano nuomone, labiausiai tikėtina, kad tas laivas buvo pagrobtas“, – sakė suomių kompanijos „Solchart“ direktorius Viktoras Matvejevas.

Maltoje registruotas ir suomių užsakytas 4 tūkst. tonų sausakrūvis dingo plaukdamas iš Suomijos į Alžyro Bedžajos uostą, kuriame turėjo pasirodyti rugpjūčio 4 dieną su 1,3 mln. dolerių (3 mln. litų) vertės medienos kroviniu.

Trečiadienį Rusijos karo laivams buvo nurodyta prisidėti prie „Arctic Sea“, kuriuo plaukė 15 rusų įgula ir kuris dingo netrukus po to, kai praėjusio mėnesio pabaigoje perplaukė Pa de Kalė sąsiaurį tarp Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos, paieškos.

Įgulos narių giminaičiai ketvirtadienį atsisakė ką nors komentuoti. 

Laivų sekimo sistema „AisLive“ šį laivą paskutinį kartą užfiksavo liepos 30 dieną prie Šiaurės Prancūzijos krantų, tačiau jis buvo pastebėtas ir prie Portugalijos.

Maltos laivybos administracija paskelbė gavusi informacijos, kad liepos 24 dieną Švedijos vandenyse į tą laivą įlipo policininkais apsimetę vyrai.

Į laivą įlipo „nuo aštuonių iki 12 asmenų, esą kaukėtų ir vilkinčių uniformomis su užrašais „Policija“, ginkluotų šautuvais ir pistoletais“, trečiadienį pranešė Maltos pareigūnai.

Laivo įgulos nariai buvo užpulti ir surišti, jiems buvo užkimštos burnos ir užrištos akys. Kai kurie jų buvo rimtai sužeisti. Policininkais apsimetę vyrai jų taip pat klausinėjo apie narkotikų kontrabandą, nurodoma pranešime.

Švedijos pareigūnai informavo Maltos pareigūnus, kad švedų teisėsaugos institucijos su šiuo incidentu nėra susijusios.

Suomių radijo „Yle“ duomenimis, švedų policija įtaria, kad šis incidentas galėjo būti susijęs su narkotikų kontrabanda ir galbūt užpuolikai tamsoje supainiojo laivus, apieškodami ne tą, kurį ketino.

Tuo tarpu naujienų portalas lenta.ru praneša, kad laivas, labai panašus į „Arctic Sea“, buvo pastebėtas Ispanijos miesto San Sebastijano uoste. Tokia informacija buvo paskelbta vietos laikraštyje. Tačiau ši informacija dar nepatikrinta.

Papildyta 13.44 val.  Informaciją, kad rusų laivas galėjo įplaukti į Ispanijos uostą, oficialiai paneigė šios šalies oficialūs atstovai. Kaip praneša naujienų portalas newsru.com, jų teigimu, „Arctic Sea“ nebuvo pasirodęs nei San Sebastijano, nei kokiame kitame Ispanijos uoste.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius