-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Atleiskite, jie nežino, ką daro“

Moteris iš Jungtinių Valstijų Virdžinijos valstijos, kurios vyras ir dukra buvo nužudyti per praėjusią savaitę įvykdytą masinį teroristų išpuolį Mumbajuje, ragina atleisti užpuolikams.
Kia Scherr su vyru, žuvusiu per išpuolį Mumbajuje
Kia Scherr su vyru, žuvusiu per išpuolį Mumbajuje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Turime jiems nusiųsti savo meilę, atleidimą ir gailestį“, – apie užpuolikus, kurių devynis Indijos pajėgos nukovė, šios savaitės pradžioje žurnalistams sakė Kia Scherr. „Kaip kadaise sakė Jėzus Kristus, jie nežino, ką daro. Jie yra nežinomybėje, jie apimti baimės. Todėl turime jiems parodyti, kad meilė egzistuoja ir kad ji įveikia baimę. Tai mano pasirinkimas“.

58 metų Alanas Scherras ir 13 metų Naomi Scherr buvo vieni iš 25 žmonių, į Indiją keliavusių meditacinėms rekolekcijoms kartu su Virdžinijoje įsikūrusia dvasine grupele. Pasak Indijos pareigūnų, tėvo ir dukros kūnai rasti išvarpyti kulkų Mumbajaus „Oberoi“ viešbučio, kuriame jie buvo apsistoję, restorane, rašo CNN.

Į rekolekcijas nevykusi K.Scherr spaudos konferencijoje, įvykusioje Faber mieste sakė šiuo metu išgyvenanti „patį didžiausią kada nors patirtą skausmą ir liūdesį“.

Dvasinės grupelės vadovas Charles Cannon žurnalistams teigė A.Scherrą paskutinį kartą matęs savo kambaryje „Oberoi“ viešbutyje prieš pat įvykstant tragedijai lapkričio 26 d. naktį. Vyrai aptarė kitos dienos dienotvarkę.

„Jis pasakė, kad buvo alkanas ir kad ketino eiti į restoraną pavalgyti“, – kalbėjo C.Cannonas.

A.Scherras ir jo duktė restorane buvo kartu su kitais grupelės nariai, kai staiga į jį įsiveržė ginkluoti užpuolikai ir pradėjo šaudyti.

Viena iš grupelės narių – Andi Veragona – žiniasklaidai teigė bandžiusi per išpuolį apsimesti negyva ir taip pat nuraminti šalia jos buvusį A.Scherrą.

Turime jiems nusiųsti savo meilę, atleidimą ir gailestį“, – apie užpuolikus, kurių devynis Indijos pajėgos nukovė, šios savaitės pradžioje žurnalistams sakė Kia Scherr.

„Jis panikavo ir aš savo ranką uždėjau jam ant kaklo ir tik sakiau „šššš“. Ir tuomet pajutau, kaip kulka pataikė į jo galva ir jis visas pradėjo kraujuoti“, – pasakojo A.Veragona.

A.Veragonos draugė Linda Ragsdale dienraščiui „The Washington Post“ sakė bandžiusi paslėpti N.Scherr po stalu, tačiau nesugebėjusi jos išsaugoti.

L.Ragsdale vyras Benas savo ruožtu pasakojo, kad jo žmona ir kiti bandė apsimesti negyvais, bet ginkluotas užpuolikas „nusprendė užsitikrinti, kad jie iš tiesų negyvi ir todėl vis tiek šaudė“.

Trys iš minėtos dvasinės grupelės restorane tragedijos naktį vakarieniavusių ir gyvų išlikusių asmenų – tarp jų A.Veragona ir L. Ragsdale bei B. Ragsdale – buvo pašauti. Viešbučio darbuotojams galiausiai pavyko išvesti sužeistus amerikiečius į lauką, kur jie pasigavo taksi ir buvo nugabenti į ligoninę.

C.Cannonas CNN laidai „Larry King gyvai“ šią savaitę sakė, kad prasidėjus išpuoliui jis ir dar du amerikiečiai buvo savo viešbučio kambaryje. Jie užrėmė duris ir išbuvo jame beveik 48 valandas, gaudami informaciją iš kitų dvasinės grupelės narių mobiliųjų ir viešbučio kambario telefonų pagalba.

„Greitai suskaičiavome, kad žinome, kur yra visi, išskyrus Alaną ir Naomi“, – sakė C.Cannonas. – „Taip pat žinojome, kad jie buvo restorane kartu su kitais grupės nariai, kurie buvo pašauti, tačiau kuriems pavyko išsigelbėti“.

Praėjus beveik dviems dienoms po to, kai prasidėjo išpuoliai, Indijos pareigūnai išvedė C.Cannoną ir dar du amerikiečius iš kambario. Pasak C.Cannono, viešbutis atrodė kaip „bombarduota karo zona“.

„Visur gulėjo kūnai, stiklas, viskas buvo sulaužyta, rūko dūmai“, – apie viešbutį, kuriame buvo sprogdinamos granatos ir kilo gaisras, pasakojo C.Cannonas. Jam išeinant iš viešbučio, policija pasiteiravo, ar C.Cannonas negalėtų peržiūrėti žuvusiųjų ir bandyti juos identifikuoti. Pasak vyro, eidamas tarp ant kruvinų grindų gulinčių negyvųjų, jis galiausiai išvydo Alaną ir Naomi.

„Radau ir atpažinau Alaną ir Naomi, kurie gulėjo po stalu apsikabinę ir veidus atsukę vienas į kitą. Tai buvo bene sunkiausias dalykas, kurį man kada nors reikėjo atlikti – atpažinti kūnus žmonių, kuriuos mylėjau kaip savo šeimą“, – liūdesio neslėpė C.Cannonas.

Trys iš sužeistų amerikiečių vis dar ligoninėje. L.Ragsdale buvo pašauta į nugarą, tačiau kulka nekliudė svarbių organų. A.Veragonai sužeistos kojos ir rankos.

Vyro ir dukters netekusi K.Scherr žurnalistams sakė kalbėjusi su jais keletą dienų prieš tragediją. Tai buvo pirmoji Naomi kelionė lėktuvu ir trečiasis Alano apsilankymas Indijoje šiais metais.

„Vieną dieną telefonu jis man pasakė: „Myliu šiuos žmones. Galėčiau čia gyventi“, – kalbėjo gedinti našlė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius