-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atostogų į Turkiją neišskrido: amerikietė išlaipinta iš lėktuvo, nes yra musulmonė

Amerikietė Kameelah Rasheed buvo išlaipinta iš lėktuvo, turėjusio skristi iš Naujojo Džersio (JAV) į Stambulą (Turkija), dėl to, kad yra musulmonė.
Kameelah Rasheed
Kameelah Rasheed / „Twitter“ nuotr.

Kaip skelbia portalas independent.co.uk, maža to, K.Rasheed tarptautiniame „Newark Liberty“ oro uoste daugiau kaip dvi valandas buvo apklausiama JAV pareigūnų. Pareigūnai, anot jos, elgėsi kaip islamofobai. 

30-metė Stanfordo universiteto absolventė, menininkė teigė, kad vienintelis dalykas, dėl kurio ji buvo išlaipinta, tai faktas, kad ji „buvo vienintelė pastebima musulmonė lėktuve tarp kitų 200 keleivių“. K.Rasheed pasakojo, kad ji oro uoste perėjo patikrą, atsakė į kelis papildomus klausimus, tačiau jai buvo leista eiti į lėktuvą. Vis dėlto, kai orlaivis turėjo kilti, K.Rasheed buvo priversta išlipti. Tuomet turėjo atsakinėti į Federalinio tyrimų biuro pareigūnų klausimus. 

Moters padėka socialiniame tinkle

Iš niujorkietės buvo atimtas telefonas ir pasas. Pareigūnai uždavinėjo jai tokius klausimus kaip: „Kodėl skrendate? Kur ketinate lankytis Stambule? Kaip išgalite atostogauti? Kokia buvo bilietų kaina?“ „Aš buvau žeminama“, – sakė ji. 

Kameelah pasisakymas socialiniame tinkle

Paklausta, ar apklausos negali būti susijusios su padidėjusia įtampa po kruvinų Paryžiaus išpuolių, ji teigė: „Nemanau, kad po Paryžiaus išpuolių atgimė islamofobija. Manau, kad ji niekada nebuvo išnykusi.“ 

„Po Rugsėjo 11-osios galėjote daryti neapykantos nusikaltimus prieš musulmonus net kelerius metus ir niekas nebūtų jūsų nuteisęs... Dabar Paryžius. Atrodo, norima galvoti taip: „žiūrėkite, ką jie padarė, aš galiu su jais elgtis, kaip noriu“. Čia nepadarėme jokio progreso“. 

Moteris teigė nekaltinanti oro linijų – ji kreipėsi į jas, kad būtų grąžinti pinigai ir sulaukė pagalbos. K.Rasheed prisipažino, kad jaučiasi įskaudinta, ir apskritai nenori skraidyti artimiausioje ateityje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius