Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atšaukti „Eurostar“ reisai sugriovė keliautojų JK šventinius planus

Pietryčių Anglijoje dėl užlietų tunelių šeštadienį buvo atšaukti visi traukinių „Eurostar“ reisai, o tai sukėlė galvos skausmą Naujųjų metų keliautojams – tai jau antras didelis eismo šiomis linijomis sutrikimas per pastarąsias dešimt dienų.
BELINDA JIAO / REUTERS
BELINDA JIAO / REUTERS

„Tuneliai tarp Londono Šv. Pankracijaus ir Ebsflito [tarptautinių stočių] ir toliau užtvindyti, todėl traukinių paslaugos negali būti teikiamos. Todėl „Eurostar“ teko priimti sudėtingą sprendimą atšaukti visus reisus likusią dienos dalį“, – sakoma bendrovės pranešime.

Prieš Kalėdas Prancūzijos profesinės sąjungos surengė didelį streiką, o šįkart buvo užtvindyti du tuneliai netoli Ebsflito tarptautinės stoties Kente.

Jungtinės Karalystės meteorologijos tarnybos paskelbė perspėjimus dėl lietaus, sniego ir ledo didelėse šalies teritorijose.

Šimtai keliautojų liko įstrigę Šv. Pankracijaus stotyje, kai „Eurostar“ atšaukė visus reisus bent iki 16 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku.

Iš Niujorko atvykę jaunavedžiai 29-erių Nicole Carrera (Nikol Karera) ir jos 31-erių vyras Christopheris (Kristoferis) sakė, kad jų planai Naujuosius metus sutikti Paryžiaus Disneilende buvo sugadinti.

„Dabar mes nenusigausime į Paryžių bent iki rytojaus šešių vakaro“, – sakė sutuoktiniai, pridūrę, kad vietoje to paprasčiausiai pasivaikščios po Prancūzijos sostinę.

Kita keliautojų pora, 25-erių Christina David (Kristina Deivid) ir 26-erių Georgina Benyamin (Džordžina Benjamin) iš Sidnėjaus planavo, kad Paryžius bus jų paskutinė stotelė Europoje prieš skrendant namo.

Ch. David sakė, kad ji jaučiasi nusivylusi, pikta ir liūdna bei pridūrė, kad daug žmonių verkė, ir jos dabar neturi, kur apsistoti.

Bendrovės „Eurostar“ traukiniai keliauja iš Londono į Paryžių, Briuselį ir Amsterdamą per Ašfordą, esantį pusiaukelėje tarp Londono ir pietinės Anglijos pakrantės, atsiprašė klientų už sutrikimus.

Traukinių operatorius „Southeastern Railway“ socialiniame tinkle „X“ parašė: „Prognozuojame, kad šiandien tarp Šv. Pankracijaus ir Ašfordo tarptautinių stočių greitieji traukiniai nekursuos.“

„Dirbame, kad pašalintume tuneliuose kilusį potvynį“, – teigiama pranešime.

„Southeastern Railway“ pridūrė, kad „dėl potvynio tarp Ebsflito tarptautinės stoties ir Londono Šv. Pankracijaus tarptautinės stoties užblokuotos visos linijos“.

„Sutrikimų tikimasi iki dienos pabaigos“, – nurodė operatorius.

Chaotiško eismo metai

36-erių Simonas Shaw (Saimonas Šo) ir jo 37-erių metų žmona Heather (Heter) iš centrinės Anglijos turėjo vykti į Prancūzijos Alpes slidinėjimo atostogų su draugais ir šeima.

„Mes tik atvykome ir pamatėme, kad viskas atšaukta šį rytą. Tai buvo chaosas“, – sakė S. Shaw.

Nauji sutrikimai ištiko po to, kai Prancūzijos profesinės sąjungos nutraukė streiką, surengtą likus kelioms dienoms iki Kalėdų, įstrigdžiusį keliautojus ir sustabdžiusį krovinių vežimą.

Netikėtas streikas sukėlė kelias valandas trukusį chaosą Paryžiaus ir Londono geležinkelio mazguose.

Pasiekus susitarimą, susisiekimas traukiniais „Eurostar“ buvo atnaujintas gruodžio 22 dieną. Profesinės sąjungos tuomet paskelbė, kad derybų rezultatai jas tenkina.

Šeštadienio atšaukimai užbaigia metus, per kuriuos Jungtinės Karalystės keliautojų kelionės buvo sutrikdytos dėl streikų, audrų ir kitų problemų.

Balandį dėl didesnio nei tikėtasi keleivių skaičiaus ir oro sąlygų keliautojams į Prancūziją teko iki 16 valandų laukti Doveryje.

Tuometinė vidaus reikalų sekretorė Suella Braverman (Sjuela Braverman) neigė, kad vėlavimai buvo „Brexito“ pasekmė.

Rugpjūtį skrydžius į Jungtinę Karalystę ir iš jos sutrikdė techninis gedimas, turėjęs įtakos oro eismo valdymo sistemoms, o lapkritį dėl audros „Ciaran“ buvo atšauktos kelionės keltais ir skrydžiai.

Keliautojams įtakos turėjo ir daugiau nei metus trunkantys geležinkelio darbuotojų streikai dėl darbo užmokesčio ir sąlygų, kilus pragyvenimo išlaidų krizei.

Nors praėjusį mėnesį geležinkelių profsąjunga RMT pranešė, kad jos nariai balsavo už susitarimą dėl darbo užmokesčio, mašinistams atstovaujanti profsąjunga „Aslef“ dar nepasiekė sutarimo.

55,75 proc. „Eurostar“ akcijų turi Prancūzijos valstybinė kompanija „SNCF Voyageurs“.

Per COVID-19 pandemiją „Eurostar“ vos nebankrutavo, bet buvo išgelbėta akcininkams, įskaitant Prancūzijos vyriausybę, skyrus 290 mln. eurų finansinę pagalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius