-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atskleistos susitikimo Berlyne detalės: Petro Porošenka šaukė ant Vladimiro Putino

Spalio 19-ąją vykęs Ukrainos, Rusijos, Vokietijos ir Prancūzijos lyderių susitikimas nepadėjo pasiekti naujų rezultatų, įgyvendinant Minsko susitarimus. Tiesa, nutekintos šio susitikimo detalės atskleidė, kad Ukrainos prezidentas Petro Porošenka kibo į atlapus Vladimirui Putinui.
Susitikimo Berlyne akimirka
Susitikimo Berlyne akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tiesiog nustokit šaudyti!“ – šaukė P.Porošenka atkakliai Rusijos įsitraukimą į karą Rytų Ukrainoje neigusiam V.Putinui. Tokį emocijų protrūkį patvirtino ir Ukrainos delegacijos nariai.

Pats P.Porošenka teigė, kad nešaukė ant Rusijos lyderio, tačiau įsiterpė, kad patikslintų tai, kas buvo kalbama.

„Aš niekada nepakeliu savo balso per derybas. Bet, taip, aš paprašiau Putino, kad jis nutrauktų artilerijos apšaudymus“, – teigė Ukrainos lyderis vietos televizijai.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas patvirtino, kad pokalbis buvo sudėtingas ir Rusijos pusė sulaukė griežtų pastabų iš Ukrainos delegacijos.

Kijevas ir Maskva kaltina vienas kitą dėl nevykdomų Minsko susitarimų ir neįsivyraujančių paliaubų Rytų Ukrainoje.

„Mūsų pusė jau yra pradėjusi politinę reformą parlamente dėl valdžios decentralizavimo“, – teigė Ukrainos ambasadorė Jungtinėje Karalystėje Natalija Galibarenko.

„Kol Rusija nesiima žingsnių, kad nutrauktų smurtą Donbase, tol mes negalėsime iki galo įgyvendinti politinio sprendimo. Vis dar esame nusiteikę pasiekti taikos“, – viešame laiške „Financial Times“ rašė ambasadorė.

Vienintelis sprendimas, kurį Berlyne pasiekė derybas vedusios šalys – taikos siekio žemėlapio suformavimas, kuris padėtų toliau plėtoti procesą. Ukrainos pusės teigimu, toks žemėlapis turėtų būti suformuotas iki lapkričio mėnesio galo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius