-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukos kaimynai apie išpuolį Prancūzijoje: „Tai – barbariškumas“

Herve Cornaros, sėkmingai dirbusio verslininko, kuriam per įtariamo džihadisto išpuolį Prancūzijoje buvo nupjauta galva, draugai ir kaimynai jį vadina „puikiu vyruku“, aistringai kovojusiu dėl vietos reikalų.
Herve Cornara
Herve Cornara / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šis 54 metų prancūzas, kuris turėjo žmoną ir dvidešimt kelerių metų sūnų, vadovavo vietos savininkų asociacijai, dėl kurios „visuomet darydavo viską“, prisimena kaimynai.

H.Cornara šią asociaciją įkūrė prieš 15 metų, kovai už vietos gyventojų teises.

„Jis kovodavo su vietos valdžia, kai neveikdavo šildymas. Jis įsitraukė į kampaniją už pašto skyriaus išsaugojimą. Jis norėjo šiomis dienomis organizuoti didelę barbekiu šventę“, – sakė jo draugas Fernand'as.

Pascalis Servino, kuris vedžiojo šunį ir sakė, kad „užaugo su“ H.Cornara, pavadino jį „mylinčiu“ ir „kilniu“ žmogumi, atsidavusiu vietos reikalams.

„Kai tik kas nors pasisukdavo ne taip, jis įsitraukdavo į problemos sprendimą. Mums jo tikrai trūks“, – sakė P.Servino.

Velionis buvo vadinamas Fonteno prie Sonos, esančio į šiaurę nuo Liono, „rajono vaiku“ ir buvo labai ištikimas šiam rajonui. Fonteno prie Sonos miestelyje, daugiabutyje priešais, gyvena ir jo 87 metų motina.

Mūsų draugas, mūsų kaimynas Herve buvo nužudytas aplinkybėmis, kurių negalime apsakyti, tapo barbariško akto auka, – sakė vienas iš kaimynų.

„Jis labai sunkiai dirbo, ypač kai įsteigė savo antrą verslą. Mes sakėme, kad to jam bus per daug“, – kalbėjo H.Cornaros savininkų asociacijos sekretorius Fernand'as Rodriguezas.

H.Cornara, nedidelės siuntų kompanijos bosas, neseniai išplėtė savo verslą, nusipirko naujas patalpas ir perėmė transporto kompaniją „Colicom“.

Šioje kompanijoje ir dirbo 35 metų Yassimas Salhi, kuris, kaip įtariama, nupjovė H.Cornarai galvą.

„Jis buvo puikus vyrukas, dažnai jį matydavau, – sakė H.Cornaros kaimynas Hamidas. – Jo garažas yra šalia manojo. Jis transportuodavo įvairius produktus, drabužius, automobilių detales“.

Kita kaimynė, Nadine Espitalier, sakė: „Tai siaubinga. Tai barbariškumas... Tai turi liautis“.

Maždaug 200 žmonių susirinko tylos minute pagerbti velionio. Dalyvavo ir vietos meras, kuris pasakė: „Mūsų draugas, mūsų kaimynas Herve buvo nužudytas aplinkybėmis, kurių negalime apsakyti, (tapo) barbariško akto auka“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius