-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Auksinis“ Maskvos jaunimas „Lukoil“ viceprezidento sūnaus visureigiu 6 valandas bėgo nuo policijos

Filmuotoje medžiagoje, primenančioje vaizdus iš kompiuterinio žaidimo GTA, užfiksuotas prašmatnus „Mercedes-Benz G63 AMG“ (Gelandewagen) visureigis, kurio ekipažas be jokių taisyklių laksto po Maskvą nuo policijos. Bėglius pavyko sulaikyti tik po 6 valandų. Dalis jaunuolių jau leidžia laiką už grotų. Tuo tarpu automobilio savininkas – kompanijos „Lukoil“ viceprezidento Azato Šamsuarovo sūnus Ruslanas kelis sykius viešai atsiprašė visuomenės, o tada pasislėpė nuo Rusijos teisėsaugos.
Ruslanas Šamsuarovas
Ruslanas Šamsuarovas / Kadras iš filmuotos medžiagos

Sekmadienį (gegužės 22 d.) Maskvoje, Lenino prospekto rajone nufilmuoti vaizdai, kuriuos patys „Auksinio jaunimo“ atstovai gaudynių metų gyvai transliavo programos „Periscope“ pagalba, šią savaitę tapo tikru interneto hitu.

Vaizdo medžiagoje užfiksuota, kaip beatodairiškai po Maskvą šlapiomis gatvėmis laksto prabangus G klasės (vadinamas „Geliku“) visureigis „Mercedes“.

Istorija prasidėjo, kad 20-metis „Lukoil“ viceprezidento sūnus leido savo automobilį vairuoti draugui, o pastarasis, stabdomas Maskvos policijos pareigūnų, ryžosi nuo jų bėgti.

VIDEO: Beprotiškos „Mercedes“ gaudynės Maskvos gatvėmis

Kaip penktadienį rašo portalas newsru.com, visureigio vairuotojas Abduvachobas Madžidovas pažeidė „visus įmanomus“ Kelių eismo taisyklių punktus: transporto priemonė buvo be valstybinių numerių, jis nestojo policijai, viršijo greitį, chuliganiškai vairavo, važinėjo per veją ir net šaligatviais, keldamas realią grėsmę aplinkinių saugumui.

Vienintelė MB ekipaže buvusi mergina Mara Bagdasarian, kurią teismas pripažino pabėgimo kurstytoja, yra apie 130 kartų bausta už įvairiausius KET pažeidimus.

Teigiama, kad gaudynės užsitęsė net 6 valandas.

Filmuotoje medžiagoje girdisi, kaip vienas ekipažo narių džiaugiasi degalų atsargomis: „Pas mus pilnas bakas!“

Paviešintame vos 9 minučių trukmės vaizdo įraše matyti, kaip gaudynės prasideda. Paaiškėja, kad visureigio viduje yra penki žmonės – keturi vaikinai ir mergina. Pastaroji, užbėgant įvykiams už akių, po šių gaudynių 10-čiai parų buvo pasiųsta už grotų, mat buvo viena aktyviausių vairuotojo kurstytojų sprukti. Tuo pačiu paaiškėjo, kad palyginti neseniai vairuojanti Mara Bagdasarian yra apie 130 kartų bausta už įvairiausius KET pažeidimus. Atgailavusi mergina teisinosi, kad visas baudas jos tėtis jau yra apmokėjęs.

Įrašo metu iš apsvaigusių jaunuolių kalbų galima suprasti, kad buvo aptarinėjami įvairūs pabėgimo nuo persekiotojų planai. Iš aidinčio juoko susidaro įspūdis, kad niekam viduje nebuvo baisu, bičiuliai jautėsi patyrę smagų nuotykį, iššūkį.

Kai visureigis pagaliau buvo sustabdytas, Maskvos gatvių ereliai ir toliau nenuleido sparnų. Vienas jų neleido pareigūnams apžiūrėti transporto priemonės, kitas nepateikė asmens dokumentų. Už šiuos išsišokimus vaikinai sulaukė administracinio arešto bausmių.

Tuo tarpu visureigį vairavęs A.Madžidovas, kuris kaltino kurstymu bėgti nuo policijos girtus savo bičiulius, teisme prarado vairuotojo pažymėjimą 2 mėnesiams ir dar sulaukė 15 parų arešto bausmės. Tiesa, už šias beprotiškas lenktynes jo dar laukia atskira baudžiamoji byla.

Bene ryškiausiu skandalo herojumi tapo Ruslanas Šamsuarovas – kai tik paaiškėjo, kad jaunasis mersedeso savininkas yra garsios Rusijos kompanijos vieno iš vadovų atžala.

R.Šamsuarovas netrukus po įvykio žiniasklaidoje ir savo asmeniniame „Facebook“ profilyje atsiprašė visuomenės už šį akibrokštą. Jaunuolis teigė suprantantis, kad istorija pakenkė ne tik jam asmeniškai, bet ir visai jo šeimai, tėvo verslo partneriams.

Vis dėlto po to, kai buvo kviečiamas duoti parodymų pareigūnams, R.Šamsuarovas išsijungė mobilųjį ir kažkur pasislėpė. Teisėsaugininkai dabar jo ieško ir grasina papildomomis sankcijomis teisme už tokią nepagarbą pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius