-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australiją papiktino rasistinė karikatūra Indijos dienraštyje

Australijos policija pasmerkė Indijos dienraščio „Mail Today“ karikatūrą, kurioje australas policininkas vaizduojamas apsirengęs rasistinio kukluksklano drabužiais.
Australijos policininkus papiktino rasistinė karikatūra Indijos dienraštyje „Mail Today“.
Australijos policininkus papiktino rasistinė karikatūra Indijos dienraštyje „Mail Today“. / „Mail Today“ nuotr.

Karikatūra pasirodė sausio 5 dienos dienraščio numeryje, po to, kai Melburne buvo nužudytas 21-erių indas Nitinas Gargas, be to, Australijoje pastaruoju metu padaugėjo išpuolių prieš Pietų Azijos gyventojus. Karikatūroje vaizduojamas pareigūnas segi Australijos Viktorijos valstijos policijos ženklelį, jis aprengtas kukluksklano drabužiais, o iš lūpų išvesti žodžiai: „Mes tiksliname nusikaltimo aplinkybes.“

Australija pareiškė, kad ši karikatūra yra „labai įžeidžianti“ ir atmetė bet kokius kaltinimus rasizmu, esą nusikaltimai yra nesusiję, pranešė BBC.

Australijoje karikatūras dažniausiai piešia arba labai protingi, arba labai šmaikštūs žmonės. Ši nėra nei tokia, nei tokia, – sakė G.Daviesas.„Viktorijos valstijos policija yra labai tolerantiška organizacija, pati valstija taip pat yra labai tolerantiška, ir kaltinti mūsų pareigūnus rasizmu yra visiškai neteisinga“, – sakė Viktorijos valstijos policijos viršininkas Bobas Cameronas.

Viktorijos valstijos policijos pareigūnų asociacijos sekretorius Gregas Daviesas teigė manąs, kad ši karikatūra buvo išspausdinta dėl to, kad dienraštis tiesiog neturėjo ką dėti į tuščią vietą. „Australijoje karikatūras dažniausiai piešia arba labai protingi, arba labai šmaikštūs žmonės. Ši nėra nei tokia, nei tokia“, – sakė G.Daviesas. Jo nuomone, N.Gargo žmogžudystę vadinti rasistine kol kas anksti, o teiginys, jog policija nusikaltimo netiria yra „įžeidžiantis ir neteisingas“.

Dėl pastarojo meto išpuolių Melburne ir Sidnėjuje prieš Indijos studentus, šios šalies dienraščiuose pasirodo vis aštresnių straipsnių. Be to, po N.Gargo nužudymo Indijos vyriausybė išleido draudimą šios šalies studentams vykti į Australiją. Paskutiniais duomenimis, Australijoje norinčių studijuoti indų sumažėjo 46 procentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius