Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos premjeras užsiminė apie galimą britų karaliaus Charleso III vizitą

Australijos ministras pirmininkas Anthony Albanese'is (Entonis Albanizis) pirmadienį užsiminė apie galimą Jungtinės Karalystės karaliaus Charleso III (Karolio III) vizitą šiais metais, nepaisant to, kad britų monarchui neseniai buvo diagnozuotas vėžys.
DANIEL LEAL / AFP
DANIEL LEAL / AFP

Tai būtų pirmoji Charleso III, kaip valdovo, kelionė į Australiją, nors būdamas princu per beveik šešis dešimtmečius jis surengė 15 oficialių vizitų į šią šalį. 

„Australija ruošiasi galimam Jo Didenybės karaliaus vizitui Australijoje vėliau šiais metais“, – pareiškė A. Albanese'is. 

„Karalius pareiškė užuojautą australams, nukentėjusiems nuo neseniai įvykusių stichinių nelaimių, lygiai taip pat, kaip australai pareiškė užuojautą ir paramą karaliui, išgirdusiam vėžio diagnozę“, – sakė australų lyderis.

Pagal Australijos konstituciją buvusios kolonijinės valstybės Britanijos monarchas tebėra oficialus šalies valstybės vadovas.

A. Albanese'is sakė, kad federalinė vyriausybė tariasi su valstijų ir teritorijų vyriausybėmis dėl vizito galimybių.

Charlesas III vėliausią kartą Australijoje lankėsi 2018 metais per Sandraugos žaidynių Auksinėje pakrantėje atidarymą.

Pirmą kartą jis ten lankėsi 7-e dešimtmetyje, kai du semestrus pagal mainų programą mokėsi privilegijuotiesiems skirtoje Džilongo gimnazijoje netoli Melburno.

Praėjusį mėnesį karalius paskelbė, kad jam buvo diagnozuotas vėžys. Jo diagnozė buvo nustatyta praėjus vos 17 mėnesių po to, kai 2022 metų rugsėjo 8 dieną 96 metų mirė jo motina, karalienė Elizabeth III (Elžbieta III). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius