Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos šiaurės rytus užklupo potvyniai

Australijos pareigūnai sekmadienį pranešė, kad Kvynslando šiaurėje dėl beveik rekordinio lietaus lygio kilo gyvybei pavojingi potvyniai, dėl kurių teko uždaryti Kernso oro uostą.
BRIAN CASSEY / AFP
BRIAN CASSEY / AFP
Temos: 1 Australija

Gelbėjimo tarnybos pranešė, kad dideli potvyniai ypač smarkiai užliejo Kernsą Australijos šiaurės rytuose. Kernsas yra turizmo centras ir vartai į Didįjį barjerinį rifą.

Regiono upės jau buvo apsemtos po to, kai šią savaitę atogrąžų ciklonas nusiaubė regioną, apsėmė greitkelius ir išvartė medžius.

Šeštadienį Kvynslando pietuose į dešimtmetę mergaitę trenkė žaibas. Jos būklė – sunki. 

Meteorologė Laura Boekel (Lora Bukel) sekmadienį sakė, kad kai kuriose Kvynslando teritorijose per praėjusią parą iškrito daugiau kaip 600 milimetrų lietaus.

Ji perspėjo, kad per artimiausią parą gali iškristi dar 500 milimetrų kritulių.

„Staigus potvynis yra pavojingas gyvybei, nes gali kilti labai greitai“, – sakė ji spaudos konferencijoje.

Kvynslando premjeras Stevenas Milesas (Stivenas Mailsas) įspėjo, kad keliose vietovėse paskelbti perspėjimai dėl potvynių.

„Kalbėjausi su žmonėmis, kurie sako, kad niekada nėra matę tokių kritulių, – pridūrė jis. – Tai labai rimta ir gali būti dar blogiau.“

S. Milesas sakė, kad dėl sparčiai kylančio vandens buvo uždarytas Kernso oro uostas, kuriame potvynis tikriausiai viršys rekordinį lygį, užfiksuotą po 1977 metų ciklono.

S. Milesas pridūrė, kad Kvynslande be elektros energijos liko apie 10 500 žmonių.

Policijos komisaro pavaduotojas Shane'as Chelepy (Šeinas Čelepis) sakė, kad įvykdyta daugybė evakuacijų ir gelbėjimo operacijų. Buvo atidaryti penki pagalbos centrai.

Jis pridūrė, kad kol kas nėra pranešimų apie žuvusius ar dingusius žmones.

Vyresnysis pareigūnas sakė, kad kai kurie namai buvo užtvindyti, tačiau skaičių nepateikė. Buvo kreiptasi į Nacionalinę nepaprastųjų situacijų valdymo agentūrą dėl pagalbos, pridūrė Sh. Chelepy.

Priešgaisrinės apsaugos ir nepaprastųjų situacijų komisaro pareigas einantis Stephenas Smithas (Stivenas Smitas) sakė, kad greitojo vandens gelbėjimo komandos sureagavo į daugiau kaip 50 prašymų.

Jis įspėjo gyventojus likti namuose.

„Tai yra gyvybei pavojingi įvykiai, mums nereikia, kad žmonės vaikščiotų lauke“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius